COULTER: Evo zašto New York Times mora umrijeti

Ann Coulter

Screenshot: HBO

Čak i prije nego što je New York Times pokrenuo svoj projekt “Sve ropstvo, sve vrijeme”, nitko nije mogao optužiti te novine za škrtarenje pri pokrivanju rasnih zbivanja, osobito priča o crnim muškarcima koje ubijaju bijeli policajci.

Evo jedne o kojoj niste čuli. Naišla sam na nju pukom slučajnošću.

Antwon Rose II. bio je 17-godišnji dječak kojeg je ustrijelio policajac u istočnom Pittsburghu u lipnju 2018. godine, nakon što je bježao iz automobila koji je taj policajac zaustavio. Times je objavio otprilike pola tuceta priča o Antwonu Roseu — ili kako ga Times naziva “Antwon, koji je bio nenaoružan”.

Nakon što je policajac oslobođen svih optužbi u ožujku ove godine, Times je objavio članak Adeela Hassana koji je komentirao presudu.

Evo što biste saznali iz Timesa:

— Antwon je bio nenaoružan.

— Antwon je “bio u programu za napredne učenike u svojoj srednjoj školi”.

— Antwon je “igrao košarku i svirao saksofon”.

— Antwon je “bio dobrovoljac u lokalnom dobrotvornom društvu”.

— Godine 2016., Antwon je napisao pjesmu pod naslovom: “Ja nisam ono što mislite!”, koja je uključivala ove stihove:

Gledam majke kako sahranjuju svoje sinove

Želim da moja majka nikad ne osjeti tu bol.

— Policajac je zaustavio zlatni Chevy Cruze u kojem se Antwon “vozio” jer je “odgovarao opisu” vozila “umiješanog” u pucnjavu iz automobila nekoliko minuta ranije.

— Porota se sastojala od devet bijelaca i tri Afroamerikanca.

Kad biste pročitali Timesov članak, sve što biste znali jest da je napredni učenik koji je volio svoju majku … UBIJEN zbog zločina što se vozio u automobilu sličnom onome koji je netom prije korišten u zločinu.

Wow. Jednostavno wow.

Evo nekoliko činjenica koje je Times izostavio:

— Zlatni Chevy Cruze iz kojeg je Antwon bježao nije samo “odgovarao opisu” vozila korištenim u pucnjavi iz automobila: To je bilo vozilo koje je korišteno u pucnjavi iz automobila, kao što je dokazala snimka nadzorne kamere objavljena na internetu nekoliko dana nakon događaja i koja je također prikazana poroti.

— Video snimka pokazuje da je sa stražnjeg sjedišta tog istog automobila ispaljeno 13 hitaca, s tim da je — prema tužitelju — Antwon sjedio na prednjem sjedištu.

— Putnik na stražnjem sjedištu, Zaijuan Hester, kasnije se izjasnio krivim za pucnjavu iz automobila.

— Jedna od žrtava pucnjave rekla je policiji da je Antwon bio taj koji je pucao na njega. “Nesuglasica je bila između mene i njega”, rekao je William Ross policijskom službeniku države Pennsylvanije. “Taj automobil je prošao, on me upucao, a ja sam otrčao u trgovinu.”

— Vozač automobila je rekao policiji da je, neposredno prije početka pucnjave, čuo putnika na stražnjem sjedalu kako pita: “Je li to on?”

— Pištolj korišten u pucnjavi pronađen je na stražnjem sjedištu automobila.

— Ukradeni pištolj je pronađen ispod Antwonovog sjedišta, prazni spremnik u džepu Antwonovih hlača, a na Antwonovim rukama pronađeni su tragovi baruta.

— Automobil koji je policijski službenik zaustavio bio je prepun rupa od metaka.

— Porotu koja je jednoglasno oslobodila policajca vodio je afroamerički nadzornik, koji je snažno branio presudu.

Ništa od svega ovoga nije završilo u Timesovoj priči nakon završetka suđenja.




Drago mi je što je Antwon obavljao dobrotvorni posao, ali nije li možda važnija činjenica da je sudjelovao u pucnjavi iz automobila u kojoj u upucana dvojica drugih crnaca 13 minuta prije nego je zaustavljen od policajca?

To nisu pretpostavke i nagađanja. Hassan nije pisao o slučaju dan nakon pucnjave. To su bile činjenice koje su iznijete pred sudom i o kojima su lokalni mediji obilato izvještavali — čak i u britanskom tisku.

Normalna Osoba New York Timesu: Zašto ste rekli da je vozilo “odgovaralo opisu” vozila korištenim u pucnjavi iz automobila — ali ne i da je to BIO automobil koji je korišten u pucnjavi?

NYT: Žao mi je, tko ste vi i imate li novinarsku propusnicu?

Normalna Osoba: Niste spomenuli da je ukradeni pištolj pronađen ispod Antwonovog sjedišta i odgovarajući spremnik u Antwonovim hlačama???

NYT: Mi raspolažemo s ograničenim prostorom i trebali smo mjesta za Antwonovu pjesmu.

Normalna Osoba: Niste imali prostora kako biste napisali da su tragovi baruta pronađeni na Antwonovim rukama?

NYT: Mogli smo objaviti veći dio pjesme. Bila je to dobra pjesma.

Normalna Osoba: Ili da je jedna od žrtava pucnjave rekla da je Antwon bio taj koji ga je upucao?

NYT: To policajac nije znao.

Normalna Osoba: Je li policajac znao o Antwonovim satovima za napredne? Velika je vjerojatnost da se njegovo ponašanje shvati kao prijeteće. Policajac je vidio da je stražnji prozor automobila bio propucan.

NYT: Vi ste bijeli supremacist i bijeli nacionalist i, da, znam da to nije isto, ali vi ste oboje.

Nema razloga misliti da ovo nije standardni operativni postupak u Timesu. Urednici ne mogu reći: OK, OK, ovaj nam je nekako promakao!

Times je ispričao divlje laži o rasističkom ubojstvu Michaela Browna u Fergusonu, državi Missouri (laž), rasističkom uhićenju Freddieja Grayja u Baltimoreu (laž), rasističkom ubojstvu Trayvona Martina na Floridi (laž), rasističkom grupnom silovanju crne striptizete momčadi lacrossea Sveučilišta Duke (laž) i tako dalje.

Ovo su novine kojima se ne može vjerovati apsolutno o ničemu što ima veze s rasom. Oni su lažovi i ideolozi, a ne novinari i urednici.

Ann Coulter je konzervativna socijalna i politička komentatorica, spisateljica, sindicirana kolumnistica i odvjetnica.