CNN-ov ‘Pouzdani izvor’ rekao da bi Trump ‘mogao biti odgovoran’ za više smrti od Hitlera, Staljina i Maoa

Timothy Meads

Screenshot: YouTube/CNN

Kad CNN-ov Brian Stelter ne brine hoće li ili neće nastup Seana Spicera, bivšeg glasnogovornika Bijele kuće, na ABC-ovom Plesu sa zvijezdama uzrokovati trajnu štetu američkom društvenom tkivu, on u svoju emisiju “Pouzdani izvori” dovodi goste koji iznose luđačke psihološke teorije u vezi predsjednika Donalda Trumpa. Danas je Stelter ugostio psihijatra koji je sugerirao da je predsjednik Trump “destruktivniji” od Adolfa Hitlera, Josepha Staljina i Mao Zedonga zajedno.

Dr. Allen Frances, bivši predsjednik Odjela za psihijatriju Sveučilišta Duke, rekao je Stelteru da ne odobrava psihologe i psihijatre koji su predsjednika Trumpa dijagnosticirali kao “ludog” jer time skrivaju činjenicu da su Amerikanci “ludi” što su ga izabrali.

“Pa, mislim da ‘medikaliziranje’ politike nosi tri vrlo teške posljedice. Prva je ta što stigmatizira psihički oboljele osobe. Poznavao sam na tisuće pacijenata, od kojih su gotovo svi bili pristojnog ponašanja i dobro odgojeni ljudi. Trump nije ništa od toga”, rekao je dr. Frances Stelteru. “Guranje u isti koš je užasna uvreda za mentalno bolesne i oni već i bez toga imaju dovoljno problema i stigme.”




“Drugo, nazivanje Trumpa ludim skriva činjenicu da smo mi ludi što smo ga izabrali i da smo još luđi što dopuštamo ustrajanje njegovih ludih politika”, nastavio je Frances. “Trump je jednako destruktivna osoba u ovom stoljeću kao što su Hitler, Staljin i Mao bili u prošlom stoljeću. On bi mogao biti odgovoran za više milijuna smrti nego što su oni bili.”

Otprilike 65 milijuna ljudi umro je za Maove vladavine, najmanje 12 milijuna neborbenih smrti dogodilo se pod Hitlerom, a nekih 20 milijuna smrti bilo je izravna posljedica Staljinovih politika. CNN nije ni najmanje reagirao na optužbe Francesa.