Ocasio-Cortez predlaže da glasovi bijelaca vrijede samo tri petine normalnog glasa

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Alexandria Ocasio-Cortez oštro se izjasnila protiv izbornog kolegija, napadajući instituciju kao rasističku prijevaru zbog koje glasovi bijelih ljudi vrijede “kao, puno više” od glasova ostalih građana.

Ali potom je smislila dobro rješenje: “Što ako ćemo sve bijelce brojati kao tri-petine osobe umjesto kao cijelu osobu? Tada bi dobri glasovi vrijedili više od loših, rasističkih glasova. Kao, četiri, pet puta više ili tako nešto, jer 3/5-ine iznosi samo kao 10% stvarnog glasa.”

Zatim je zastala kako bi provjerila računicu na prstima i nakon toga još jednom provjerila matematiku na svojim nožnim prstima. “Da, poklapa se. Slučaj završen. To čini program 247% manje rasističkim.”




Ukazali su joj da je to rasističko razmišljanje, ali je odgovorila da kad se borite rasizmom protiv drugog rasizma, to stvara manje rasizma. “1 loš rasizam plus 1 dobar rasizam daje nula rasizma”, rekla je samouvjereno.

U vrijeme objavljivanja, Ocasio-Cortez je naknadno kritizirala izborni kolegij kao seksistički nakon što je saznala da ne nudi čak ni program rodnih studija.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.