EPIDEMIJA: Peti ilegalni imigrant optužen za silovanje u ‘utočišnom’ okrugu Marylanda

Shane Trejo

Screenshot: Tucker Carlson Tonight

Okrug Montgomery u državi Maryland suočava se s petim slučajem navodnog silovanja ovog mjeseca u kojem je osumnjičenik ilegalni stranac, 46-godišnji muškarac koji je optužen za silovanje 16-godišnjakinje nakon što joj je zaprijetio nožem.

“Optuženik Reyes Medrano je oženjen i ima 10-tero djece (šest je ispod osamnaest godina starosti). Posljednje tri godine radio je u pekarnici u okrugu Prince George, državi Maryland. ICE kaže da državljanin Salvador živi u SAD-u ilegalno. Protiv njega je zatražen pritvor.”, tweetao je Kevin Lewis, novinar ABC 7 News-a iz Washingtona.




David Horowitz, aktivist protiv ilegalne imigracije koji radi kao urednik Conservative Review-a, istaknuo je navodni spisak zločina Reyes-Medrana koji sežu sve do 2001. godine:

Ovo je dio nedavne epidemije silovanja unutar okruga Montgomery, koji slavi svoj status okruga utočišta za ilegalne imigrante u kojima je snagama za provedbu zakona zabranjeno surađivati s Imigracijskom ili carinskom službom (ICE) kako bi ilegalne imigrante držali na sigurnom odstojanju.

U okrugu Montgomery prije manje od mjesec dana izdana je izvršna naredba koja je okrugu službeno dala status utočišta. Predsjednik okruga Mark Elrich u srpnju je potpisao izvršnu naredbu koja je okrugu zabranila pružanje potpore provođenju imigracijskih zakona.

“Mi ne komuniciramo s ICE-om. Me ne kontaktiramo ICE niti pitamo stanovnike našeg okruga o njihovom imigracijskom statusu u Sjedinjenim Državama”, rekao je vršitelj dužnosti šefa policije okruga Montgomery Marcus Jones.

“Prilično sam siguran da se stanovnici okruga Montgomery ne slažu s predsjednikovom imigracijskom politikom”, rekao je Elrich.

Ilegalci su očito primili poruku da će policija odbiti provoditi savezni zakon, ako su nedavne vijesti bilo kakav pokazatelj.

Rodrigo Castro-Montejo, 25, optužen je za silovanje žene u alkoholiziranom stanju i potom mu je dopušteno napuštanje zatvora nakon polaganja jamčevine u iznosu od 1.000 dolara. Državljanin Salvadora se sad vratio na ulice i čeka svoje suđenje zakazano 6. rujna.




Kao dodatak slučaju Castro-Montejo, dvojica drugih državljana Salvadora — 29-godišnji Mauricio Barrera-Navidad i 28-godišnji Carlos Palacios-Amaya – nalaze se iza rešetaka nakon što su optužena za silovanje 11-godišnje djevojčice tijekom nekoliko mjeseci.

Oba osumnjičena u ovom slučaju dječjeg silovanja živjela su ilegalno u SAD-u.

“Dužnosnici okruga će namjerno spriječiti pokušaje ICE-a da deportira te muškarce, a nakon što će biti pušteni, oni će biti slobodni ponovno ugroziti sigurnost najugroženijih stanovnika okruga Montgomery”, napisala je u izjavi Republikanska stranka okruga.

Ako demokratski lideri i njihovi republikanski pomagači, poput Kochove mreže, budu uspješni u dodjeli opće amnestije ilegalcima diljem zemlje, nitko neće biti siguran od ovih zločinaca iz trećeg svijeta.