SPENCER: Je li zastupnica Ilhan Omar počinila prekršaj koji zaslužuje kamenovanje?

Robert Spencer

Nošenje hidžaba je znak pridržavanja šerijatskog zakona, a to bi moglo označiti velike probleme zloglasnoj zastupnici Ilhan Omar (D-MN). Kamenovanje preljubnika nije “ekstremističko”; to je islamski zakon. A Ilhan Omar je možda jedna od njih.

New York Post izvijestio je u utorak:

Majka iz Washington D.C.-a izjavila je da ju je suprug, politički savjetnik, napustio zbog zastupnice Ilhan Omar, prema senzacionalnom zahtjevu za razvod koji je pribavio Post.

Dr. Beth Mynett kaže da joj je njezin preljubnički suprug, Tim Mynett, rekao u travnju da ima aferu s američkom zastupnicom rođenom u Somaliji — i da je čak iznio “šokantnu izjavu ljubavi” prema kongresnici iz Minnesote prije nego što je odbacio svoju suprugu, navodi se u zahtjevu koji je u utorak podnesen Višem sudu u D.C.-u.

55-godišnja liječnica i njezin 38-godišnji suprug — koji su radili za ljevičarske demokrate poput Omar i njezinog prethodnika iz Minnesote, Keitha Ellisona — imaju 13-godišnjeg sina.

“Stranke su se fizički rastavile 7. travnja 2019. godine ili oko tog datuma, kad je optuženi rekao tužiteljici da je romantično upleten i zaljubljen u drugu ženu, Ilhan Omar”, navode sudski zapisi.

Omar se nalazi na tankom ledu, što se tiče šerijatskog zakona. Kalif Omar, jedan od Muhamedovih najbližih kompanjona, čak je tvrdio da kažnjavanje kamenovanjem za preljubništvo nije samo dio islamskog zakona, već se izvorno nalazilo u najvišem autoritetu za muslimane, Kuranu:

Omer je rekao: “Bojao sam se da ne dođe vrijeme kad će netko kazati kako se u Allahovoj knjizi ne spominje kamenovanje, te da tako, zapostavivši farz koji je Allah objavio, ne zalutaju. Da, zaista je obveza kamenovati onoga koji blud počini, ako je već oženjen, pa se to dokaže, ili se ustanovi trudnoća, ili dođe do priznanja.” Sufjan kaže: “Ovako sam to zapamtio: Da, Allahov je Poslanik davao kamenovati, a i mi smo davali kamenovati poslije njega.'” (Sahih al-Bukhari 6829.)




“Allahov Poslanik” je, naravno, Muhamed, koji je doista vršio kamenovanja. U jednom hadisu on izaziva skupinu rabina u vezi kamenovanja. Hadis bilježi, usred barbarstva i brutalnosti, konačni čin ljubavi i suosjećanja:

Židovi su došli Allahovom Poslaniku i rekli mu da su jedan njihov čovjek i žena učinili prostituciju. Allahov Poslanik ih je upitao; “Što ima u Tevratu (Tori) u vezi s kamenovanjem?” “Mi ih osramotimo i bivaju bičevani”, odgovorili su oni. “Lažete, u njemu se spominje kamenovanje”, rekao je Abdullah b. Selam. Oni donesoše Tevrat i otvoriše ga, a jedan od njih stavi svoju ruku na poglavlje o kamenovanju i pročita ono prije njega i poslije njega. “Podigni ruku”, rekao mu je Abdullah b. Selam, a ovaj je podigao ruku, a kad tamo poglavlje o kamenovanju! Oni rekoše: “Muhammede, istinu je rekao. Tu je poglavlje o kamenovanju.” Tada je Allahov Poslanik naredio da se njih dvoje kamenuju, i kamenovani su. Abdullah (b. Omer) kaže: “Vidio sam toga čovjeka kako se nadnio nad spomenutu ženu da bi je zaštitio od kamenja.” (Sahih al-Bukhari 3635.)

Čak su i majmuni prakticirali kamenovanje, prema drugom hadisu:

Tijekom pre-islamskog razdoblja neznanja vidio sam majmunicu koja je učinila ilegalni seksualni čin, pa su se majmuni okupili oko nje i kamenovali je, a i ja s njima. (Sahih al-Bukhari 3849.)

Muhamedov primjer je, naravno, normativan za islamsko ponašanje, pošto “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onome svijetu, i koji često Allaha spominje.” (Kuran 33:21)

Dakle, je li Ilhan Omar počinila kazneno djelo vrijedno kamenovanja pod šerijatskim zakonom? Samo ona i Tim Mynett to znaju. Ako je tako, hoće li je to dovesti da bude velikodušnije prema svojoj usvojenoj zemlji, koja za razliku od zemlje njezinog rođenja neće zahtijevati njezinu smrt zbog ovog djela?