ERICKSON: Ljevičarska zlouporaba Grete Thunberg

Erick Erickson

Ne, šesnaestogodišnjakinja mi neće držati lekcije samo zato jer ima pristup prinčevoj privatnoj jahti.

Ono što ću reći jest da Greta, na temelju njezinih vlastitih izjava u javnosti, to radi samo zato što su je odrasli ljudi oko nje nasmrt uplašili i lišili je ugodnog djetinjstva zamjenjujući ga, umjesto toga, vizijama predstojeće propasti. I da, to je bez sumnje pogoršano njezinim autizmom i nesposobnošću da se spoji u emocionalnu rezonancu, ili manjka istog, apsurdnih tvrdnji.

Uzmite, na primjer, goruću Amazoniju. Jeste li znali da požari u Brazilu nisu ni izbliza toliko loši kao oni 2002., 2003., 2004., 2005., 2006., 2007., 2010. i 2012.? (IZVOR) Teško biste to mogli saznati putem medijskog pokrivanja.

Jeste li znali da svijet, a ni čovječanstvo, neće zapravo završiti za deset godina? Teško biste to mogli saznati iz divljih tvrdnji raznih prinčeva, političara i komentatora.

Samo pročitajte ovo s njezine Wikipedia stranice. Ona oslikava distopijski portret njezinog života:

Greta Thunberg je rođena 2003. godine. Njezina majka, Malena Ernman, je švedska operna pjevačica, a njezin otac je glumac Svante Thunberg. Njezin djed je glumac i redatelj Olof Thunberg. Thunberg kaže da je prvi put čula za klimatske promjene 2011. godine, kad je imala 8 godina, i nije mogla shvatiti zašto se toliko malo stvari poduzima u vezi s tim. Tri godine kasnije postala je depresivna i prestala je govoriti te joj je na kraju dijagnosticiran Aspergerov sindrom, opsesivno-kompulzivni poremećaj i selektivni mutizam. Thunberg je opisala aspekt njezinog stanja selektivnog mutizma kao da govori samo kad je potrebno i da je “sad jedan od tih trenutaka”. Njezin otac nije previše sretan što izostaje iz škole, ali je rekao: “[Mi] poštujemo to što želi iznijeti stav. Ona može sjediti kod kuće i biti stvarno nesretna ili prosvjedovati i biti sretna.” Kako bi smanjila ugljični otisak svoje obitelji, inzistirala je da postanu vegani i odreknu se putovanja zrakoplovom. Rekla je da je uvjerila roditelje da se odreknu mesa tako što im je izazvala osjećaj krivice. “Stalno sam im govorila da kradu našu budućnost.” Njezina majka također se odrekla svoje međunarodne karijere kao operna pjevačica. Thunberg je rekla da je odbila nekoliko međunarodnih govorničkih angažmana jer bi letenje povećalo njezin ugljični otisak.




Ovo je tipičan slučaj zatvorenika koji upravlja ludnicom. Ovo dijete — i ona je dijete — su preplašili, a njezini roditelji puštaju da bude pod kontrolom tog straha, lišavajući je zdravog obrazovanja kako bi odraslima mogla držati lekcije.

Ljevica to glasno bodri i dovodi u pitanje svakoga tko se usudi postavljati pitanja, zabrinutosti ili sumnje.

To je zlostavljačka situacija, a ovo dijete to uopće ne shvaća. Nju iznevjeruju odrasli koji je okružuju i iskorištavaju drugi. Ovo neće dobro završiti po Gretu Thungerg i to je doista žalosno. Ona bi mogla imati prekrasno, sretno djetinjstvo. Ali odrasli kapitaliziraju na njezinim iracionalnim strahovima i potom puštaju da upravlja njihovim životima.

Patetično.

Erick Erickson je američki konzervativni bloger i radio voditelj.