Pokret koji zahtijeva prisilno ušutkavanje svih suprotstavljenih gledišta nesiguran zbog čega je nacija toliko podijeljena

The Babylon Bee

SAD — Politički pokret koji trenutno zahtijeva da se ljudi s kojima se ne slažu prisilno ušutkaju bezbrojnim sredstvima, kao što su otkazivanje sponzora i otpuštanje s posla, izrazili su u petak da nisu 100% sigurni zašto je nacija toliko polarizirana i podijeljena. Oplakujući značajan problem duboke podjele Amerike, stvarajući istodobno internetske rulje za linčovanje onih s kojima se ne slažu, liberali u naciji su kolektivno izjavili da ne mogu shvatiti zbog čega se polarne suprotnosti nastavljaju sve više međusobno udaljavati.

Predstavnici ljevice, koji su nedavno pokretali kampanje kako bi pritisnuli oglašivače da povuku svoje oglase iz emisija koje im se ne sviđaju te časopis da otpusti čovjeka s čijim mišljenjem se ne slažu, izrazili su svoje čuđenje što se nacija ne može jednostavno ujediniti i dobro slagati. Baraž objava na društvenim medijima i članci progresivaca, svi oni izrazili su sličnu zbunjenost u vezi polarizacije u naciji.

“To jednostavno nema smisla”, napisao je jedan pisac Slate-a u članku pod naslovom: “Zašto se jednostavno ne možemo svi složiti i prihvatiti moje mišljenje ili ću vas ubiti?” “Zašto se naša nacija ne može složiti? Također, ako imate čak i dašak drukčije mišljenje od našeg, mi ćemo vas uništiti. Ali da, budemo ujedinjeni i te ostale stvari.”




“Ovo je, uostalom, Amerika, zemlja u kojoj smo svi slobodni izraziti svoja vlastita mišljenja, tako dugo dok se ona podudaraju s mojim”, zaključio je članak. “Ili ću vam uništiti izvor zarade za život takvom brzinom da vi i vaša obitelj nećete moći disati.”

Jedan liberal uzeo je predah od pljeskanja Atlanticu zbog otpuštanja konzervativnog pisca jer je na svom Facebook računu izrazio konzervativno mišljenje koje je pozivalo na nacionalno jedinstvo, dok je drugi progresivac popratio svoju Twitter objavu u kojoj je pozivao oglašivače da povuku svoje oglase iz konzervativnog talk showa s citatima o ljubavi, jedinstvu i bratstvu.

U vrijeme objavljivanja, izvori su uspjeli potvrditi da liberali diljem nacije ubrzano osvježuju svoje Twitter i Facebook feedove tražeći suprotna mišljenja kako bi pronašli novu metu koju će uništiti.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.