U porastu radna mjesta ‘služavske klase’ za udovoljavanje elitama

Paul Joseph Watson

Takozvana radna mjesta “služavske klase” koja uglavnom postoje kako bi udovoljavala elitama u velikom su porastu i znatno nadmašuju ukupan rast radnih mjesta.

“Istraživanje Davida Autora s MIT-a otkriva da su radna mjesta služavske klase poput manikera i pedikera porasla za 114 posto u razdoblju od 208. do 2018. godine. U međuvremenu, sva američka radna mjesta porasla su samo sedam posto u istom razdoblju”, izvješćuje Breitbart.

Druge vrste radnih mjesta koje se uglavnom odnose samo na usluge bogatima također su porasle, uključujući masažnog terapeuta (105 posto), obiteljske terapeute (98 posto), specijaliste za njegu kože (93 posto) i skrbnike životinja (58 posto).

Screenshot via Associated Press

Strani radnici uzeti iz 1,2 milijuna većinom nisko-kvalificiranih legalnih imigranata koji svake godine uđu u Ameriku čine 20 posto svih radnika u služavskoj klasi, što znači da je dvostruko vjerojatnije da će obavljati poslove te klase.

Godine 2017., u SAD-u je bilo 3,2 milijuna radnika služavske klase, što predstavlja ogromno povećanje od 2,8 milijuna od 2010. godine. Oni u prosjeku zarađuju oko 36.000 dolara godišnje, što je 15.000 dolara manje od tipičnog američkog radnika.




Statistika služi kao podsjetnik da se na Zapadu stvara dvoklasno društvo. Ogroman potplaćeni razred koji se primarno sastoji od jeftine migrantske radne snage i bogatih jedan posto kojima oni služe kao potplaćeni robovi.

Super bogati moraju nastaviti uvoziti migrante na štetu američkog naroda, kako bi održali svoj luksuzni način života.

U međuvremenu, za pripadnike srednje klase realni rast plaća i dalje stagnira dok su ljudi prisiljeni raditi dulje sate kako bi održali isti životni standard.

Od 1979. godine, rast plaća milijunaške i milijarderske klase iznosi 343 posto, u usporedbi sa samo 22 posto za 90 posto Amerikanaca s najnižom plaćom.

Nedavna Gallupova anketa otkrila je da Amerikanci sada rade više sati od bilo koje druge zemlje na svijetu.

Je li slučajnost što je smrt iz očaja za Amerikance također na najvišoj razini ikada?

Podivljali konzumerizam, fanatična opsesija kupovinom pametnih telefona i ostalih high-end uređaja, u kombinaciji s padom obiteljskih vrijednosti i gubitkom vjere u Boga rezultirali su jednom stvari: dubokim jadom.