‘Konzumiranje ljudskog mesa bi moglo spasiti planet’ – kaže švedski sveučilišni profesor

Arthur Lyons

Screenshot: TV4

Švedski profesor iz područja primijenjene znanosti o ponašanju sugerirao je da bismo možda trebali preispitati kanibalizam i započeti konzumirati ljudsko meso kako bismo spasili planet od klimatskih promjena.

U intervjuu za TV4, profesor Magnus Söderlund govorio je o kontroverznoj temi prezentacije koju je nedavno održao na sajmu hrane Gastrosummit u Stockholmu — događaju posvećenom “hrani budućnosti”.

Tema: konzumiranje ljudskog mesa kao način borbe protiv klimatskih promjena.

Söderlund, kao i drugi krajnje lijevi pseudo environmentalisti poput njega, vole svaljivati krivicu za zagrijavanje Zemlje na mesnu i poljoprivrednu industriju.

Prema Söderlundu, profesoru marketinga i šefu Centra za potrošački marketing Ekonomske škole u Stockholmu, jedan od načina ograničavanja proizvodnje stakleničkih plinova jest da se svi prebacimo na prehranu koja se temelju na ljudskom mesu. Jednostavno, zar ne?




Tijekom tog dijela intervjua, Söderlund je rekao domaćinu da je primarna prepreka tom prijedlogu tabu koji okružuje konzumiranje mrtvih ljudskih bića.

Söderlund velikodušno priznaje da je većina pojedinaca “pomalo konzervativna” kad je u pitanju konzumiranje hrane na koju nisu navikli, poput ljudskog mesa.

Nedavno su isti krajnje lijevi pseudo environmentalisti i njihovi saveznici u mainstream medijima krenuli u propagandnu kampanju za promicanje nešto manje odvratne ideje konzumiranja kukaca kao načina spašavanja planeta od globalnog zagrijavanja.

Imajući sve to na umu, možemo slobodno reći da je samo pitanje vremena kad će trendi ugostiteljske ustanove nuditi svojim pokroviteljima pržene stonoge u kombinaciji s odrescima ljudskog bicepsa femoris, srednje pečeno, naravno.