Orbán: ‘Nikad ne smijemo prihvatiti zamjenu stanovništva’

Arthur Lyons

Tijekom nedavnog govora, mađarski nacionalističko-populistički premijer Viktor Orbán napao je ideju da bi se trebala koristiti zamjenska migracija kako bi se riješili demografski problemi s kojima se suočavaju mnoge zemlje na Zapadu.

Orbán je govor održao je na 3. demografskom summitu u Budimpešti koji je održan 5. i 6. ovog mjeseca. Tijekom govora, Orbán je naglasio da je najvažniji problem s kojim se Europa trenutačno suočava njezin pad broja stanovnika, izvijestile su mađarske web novine 888.

“Zašto je to slučaj? To sigurno nije radi nekakve bolesti kršćanske civilizacije — uostalom, broj kršćana je u porastu diljem svijeta. Ovo je bolest Europe općenito”, rekao je Orbán.

Za mađarskog premijera, imigracija se nikad ne smije smatrati rješenjem za demografske probleme.

“Nikada ne smijemo prihvatiti zamjenu stanovništva”, izjavio je Orbán.

Orbán je također napomenuo da njegova vlada trenutačno radi na snažnoj politici koja daje prioritet obitelji i potiče rađanje djece.




Bez obitelji i djece, nacionalna će zajednica nestati, objasnio je, “a ako nacija nestane, iz svijeta će nestati nešto nezamjenjivo”, izvješćuje Hungary Today.

Prema Orbánu, budućnost nacije i ljudi može se osigurati samo ako se nacionalnim obiteljima zagarantiraju bolje financijske mogućnosti za imanje djece, a ne za neimanje djece.

“Mi pobjeđujemo samo ako izgradimo sustav u kojem oni koji rađaju djecu žive znatno bolje nego da nisu osnovali obitelj”, nastavio je Orbán.

To je način na koji mađarska vlada provodi svoju obiteljsku politiku.

Orbán je također kritizirao “besmisleni”, takozvani zeleni, argument da bi Europljani trebali prestati imati djecu kako bi spasili planet, rekavši da bi takvu vrstu govora trebalo u potpunosti odbaciti.