Tucker Carlson vjeruje da bi ‘otkup’ oružja mogao dovesti do građanskog rata

Jose Nino

Domaćin Fox Newsa Tucker Carlson nedavno je kritizirao demokratske predsjedničke kandidate zbog zagovaranja obaveznog otkupa jurišnog oružja, istodobno osuđujući Walmart zbog poduzimanja mjera protiv vlasnika oružja.

Carlson vjeruje da se Walmart dodvorava “aktivističkoj ljevici” nakon što je maloprodajni gigant prošli tjedan najavio da će ograničiti prodaju municije i više neće dozvoliti otvoreno nošenje oružja u svojim trgovinama. Ove akcije potaknula je nedavna masovna pucnjava koja se dogodila u jednoj od njihovih trgovina prošlog mjeseca.

Carlson je komentirao:

Walmart, nakon što je uništio američku maloprodaju, učinio ovu zemlju mnogo ružnijom i osnažio fašističku vladu Kine, ima mnogo drskosti što nam se usuđuje držati lekcije o bilo čemu. Trebali bi se sramiti.

Carlson je također istaknuo zašto su “propagandistički” zahtjevi Roberta Francisa “Beta” O’Rourkea za obvezni otkup oružja besmislica.




“Amerikanci nisu kupili svoje oružje od vlade. Ona ih ne kupuje natrag. To je konfiskacija oružja”, rekao je Carlson.

Opisujući demokratske politike otkupa kao “konfiskaciju”, Tucker razumije političke posljedice tih politika.

Tucker je rekao svom gostu, strategu Demokratske stranke Bernardu Whitmanu, o potencijalnoj prijetnji podrške politici obveznog otkupa oružja. “Ono na što pozivate je građanski rat. Ono na što pozivate je nasilje”, izjavio je Carlson.

Carlson smatra da demokrati koriste masovne pucnjave za “prigrabljivanje moći” kako bi proširili već nametljive američke zakone o kontroli oružja na saveznu razinu.

Tucker je zaključio: “To nije iskreni pokušaj da se ova zemlja učini sigurnijom, što bih pozdravio. Mislim da su masovne pucnjave užasne. Nitko zapravo ne pokušava ozbiljno pokušati riješiti problem. Jer kad bi to bio slučaj, bili biste jednako uznemireni zbog svih ostalih pucnjava koje daleko nadmašuju broj žrtava masovnih pucnjava.”