Francuska svake godine troši 2 milijarde eura na maloljetne migrante

Arthur Lyons

Nedavno objavljena statistika Vijeća francuskih odjela (ADF) otkrila je da francuski porezni obveznici plaćaju dvije milijarde eura godišnje kako bi se brinuli o maloljetničkim migrantima.

Prema izvješću Agence France-Press, blizu 41.000 migranata u dobi ispod 18 godina trenutačno živi u Francuskoj. Od tih 41.000 maloljetnih migranata, 95 posto su muškarci, a svaki od njih košta francusku državu oko 50.000 eura.

Većina tih maloljetnih migranata potječe iz subsaharske Afrike. Migranti iz subsaharske Afrike čine 15 do 20 posto svih maloljetnika u Francuskoj koji primaju socijalnu pomoć, navodi ADF.

ADF također spominje da se od vrhunca maloljetničke krize 2015. godine, broj maloljetničkih migranata koji žive u Francuskoj i koji ovise o socijalnoj pomoći povećao 74 posto između 2016. i 2017. godine.




Francuska vlada ima samo pet dana kako bi saznala detalje o tek pristiglom migrantu koji tvrdi da je migrant.

Od siječnja 2019. godine, odjeli mogu uzimati biometrijske podatke novopridošlim migrantima putem sudskog naloga. Otisci prstiju se mogu uzeti za određivanje dobi, a mogu se provesti i drugi testovi kako bi se utvrdila dob migranata.

Blizu 50 posto svih migranata koji tvrde da su migranti i koji su podvrgnuti testiranju dobi, ispalo je da su odrasli, pokazalo je izvješće ADF-a.

Prema francuskom Odjelu za zaštitu izbjeglica i osoba bez državljanstva, Francuska je u 2018. godini vidjela više zahtjeva za azil od one prethodne, a ukupno 123.625 migranata pokušalo je zatražiti azil.