Francuska svake godine troši 2 milijarde eura na maloljetne migrante

Arthur Lyons

FRANCE 24 English via YouTube

Nedavno objavljena statistika Vijeća francuskih odjela (ADF) otkrila je da francuski porezni obveznici plaćaju dvije milijarde eura godišnje kako bi se brinuli o maloljetničkim migrantima.

Prema izvješću Agence France-Press, blizu 41.000 migranata u dobi ispod 18 godina trenutačno živi u Francuskoj. Od tih 41.000 maloljetnih migranata, 95 posto su muškarci, a svaki od njih košta francusku državu oko 50.000 eura.

Većina tih maloljetnih migranata potječe iz subsaharske Afrike. Migranti iz subsaharske Afrike čine 15 do 20 posto svih maloljetnika u Francuskoj koji primaju socijalnu pomoć, navodi ADF.

ADF također spominje da se od vrhunca maloljetničke krize 2015. godine, broj maloljetničkih migranata koji žive u Francuskoj i koji ovise o socijalnoj pomoći povećao 74 posto između 2016. i 2017. godine.
Francuska vlada ima samo pet dana kako bi saznala detalje o tek pristiglom migrantu koji tvrdi da je migrant.

Od siječnja 2019. godine, odjeli mogu uzimati biometrijske podatke novopridošlim migrantima putem sudskog naloga. Otisci prstiju se mogu uzeti za određivanje dobi, a mogu se provesti i drugi testovi kako bi se utvrdila dob migranata.

Blizu 50 posto svih migranata koji tvrde da su migranti i koji su podvrgnuti testiranju dobi, ispalo je da su odrasli, pokazalo je izvješće ADF-a.

Prema francuskom Odjelu za zaštitu izbjeglica i osoba bez državljanstva, Francuska je u 2018. godini vidjela više zahtjeva za azil od one prethodne, a ukupno 123.625 migranata pokušalo je zatražiti azil.