WALSH: Najnovije optužbe protiv Bretta Kavanaugha su očigledno lažne. Ali to ionako nije važno.

Matt Walsh

Najnovija optužba protiv suca američkog Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha bila je očigledno lažna od samog početka. Kao što ste vjerojatno već čuli — a niste mogli ne čuti, pošto mediji na sav glas trube tu priču — lik po imenu Max Stier tvrdio je da je vidio “gosp. Kavanaugha sa spuštenim hlačama na jednoj drugoj pijanki u studentskom domu, gdje su prijatelji gurali njegov penis u ruke jedne studentice”. Ta tvrdnja sadržana je u onome što nas ljevica uvjerava da je “bombastično” izvješće New York Timesa.

Bombastično izvješće se, predvidljivo, ubrzo raspalo. Kao što se ispostavilo, Stier je operativac Clintonovih s očiglednom partizanskom agendom. “Žrtva” se ovom slučaju ne sjeća bilo kakvog sličnog događaja. Times je ovu posljednju činjenicu prikladno izostavio iz svog izvornog izvješća i od tog vremena morao objaviti posramljujuću “ispravku”. Čini se kako se “Vjerujte ženama” iznenada pretvorilo u “Vjerujete muškarcima koji pričaju priče o stvarima koje su se navodno dogodile ženama na zabavama na koledžu prije 30 godina”. Taj slogan, prema mom skromnom mišljenju, jednostavno ne zvuči jednako dobro.

Ali — i ovo je najluđa stvar u cijeloj ovoj najnovijoj histeriji oko Kavanaugha — činjenica da je priča gotovo sigurno lažna je gotovo nevažna. Sama priča je već bila dovoljno čudna, dvosmislena i beznačajna da ne bi bilo važna čak i da je istinita. Što se tiče čudnog i dvosmislenog, kako su točno Kavanaughovi prijatelji prisilili njegov penis u ruke studentice? Mislim, kako to logistički funkcionira? Jesu li odvukli sirotu djevojku do Kavanaughovog golog prijatelja i prisilili je da ga dodirne dok je ova vrištala u znak prosvjeda? Vjerojatno ne, pogotovo ako se ona toga ne sjeća. Ili je možda studentica imala ruku u blizini Kavanaughovog penisa, što je omogućilo njegovim prijateljima da iniciraju ovaj kontakt brzim pogurancom? Ako je to bio slučaj, čini se da je Kavanaugh jednako žrtva “seksualnog napada” kao i djevojka. I, u svakom slučaju, zašto bi uopće imala ruku u tom području?




Ono što nam preostaje jest bizarna (i, usput rečeno, lažna) priča o nekakvom čudnom, krajnje nevažnom incidentu na pijanom tulumu bratstva prije tri desetljeća. “Bombastična vijest” — koja je potaknula ponovne pozive na Kavanaughov opoziv i isprovocirala performativni bijes milijuna ljevičara — je jedno veliko, debelo ništa, bila ona istinita ili ne. A nije istinita.

Mediji nam s velikom zabrinutošću i razočaranjem govore da je Stier svoju priču prijavio FBI-u, ali je FBI “nije istražio”. Naravno da nije. Kako bi mogli istražiti penis koji je nekome gurnut u ruku 1980-ih godina? I zašto bi to uopće FBI istraživao? Je li nepristojno izlaganje na tulumu u koledžu savezni zločin? Ako je tako, onda FBI čeka prilično posla. Doslovno svaki tulum na koledžu koji se održao u prošlom stoljeću upravo je postao mjesto saveznog zločina.

Ako ćemo biti nerazumno velikodušni, mogli bismo prihvatiti da demokrati nisu znali o ključnom detalju koji je Times izostavio kad je tijekom vikenda objavio svoju priču — i da su iz tog razloga pozivali na Kavanaughov opoziv. Ali oni su sa sigurnošću znali da je priča glupa i beznačajna. Ali su je svejedno pojačali i označili je “seksualnim napadom”, jer cilj uvijek opravdava sredstvo. S gledišta ljevice, Kavanaugh možda nije doslovni silovatelj, ali je kriv za misaone zločine, što je još gore. On zaslužuje biti uništen tvrdnjama o seksualnom napadu — čak lažnim tvrdnjama o seksualnom napadu — jer je počinio temeljni grijeh neslaganja s njima u političkim i ideološkim pitanjima. On “prijeti njihovim pravima” — konkretno, pravu na ubijanje nerođenih — i stoga mora biti uništen. Na ovaj ili onaj način.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.