WALSH: Najnovije optužbe protiv Bretta Kavanaugha su očigledno lažne. Ali to ionako nije važno.

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/PBS NewsHour

Najnovija optužba protiv suca američkog Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha bila je očigledno lažna od samog početka. Kao što ste vjerojatno već čuli — a niste mogli ne čuti, pošto mediji na sav glas trube tu priču — lik po imenu Max Stier tvrdio je da je vidio “gosp. Kavanaugha sa spuštenim hlačama na jednoj drugoj pijanki u studentskom domu, gdje su prijatelji gurali njegov penis u ruke jedne studentice”. Ta tvrdnja sadržana je u onome što nas ljevica uvjerava da je “bombastično” izvješće New York Timesa.

Bombastično izvješće se, predvidljivo, ubrzo raspalo. Kao što se ispostavilo, Stier je operativac Clintonovih s očiglednom partizanskom agendom. “Žrtva” se ovom slučaju ne sjeća bilo kakvog sličnog događaja. Times je ovu posljednju činjenicu prikladno izostavio iz svog izvornog izvješća i od tog vremena morao objaviti posramljujuću “ispravku”. Čini se kako se “Vjerujte ženama” iznenada pretvorilo u “Vjerujete muškarcima koji pričaju priče o stvarima koje su se navodno dogodile ženama na zabavama na koledžu prije 30 godina”. Taj slogan, prema mom skromnom mišljenju, jednostavno ne zvuči jednako dobro.

Ali — i ovo je najluđa stvar u cijeloj ovoj najnovijoj histeriji oko Kavanaugha — činjenica da je priča gotovo sigurno lažna je gotovo nevažna. Sama priča je već bila dovoljno čudna, dvosmislena i beznačajna da ne bi bilo važna čak i da je istinita. Što se tiče čudnog i dvosmislenog, kako su točno Kavanaughovi prijatelji prisilili njegov penis u ruke studentice? Mislim, kako to logistički funkcionira? Jesu li odvukli sirotu djevojku do Kavanaughovog golog prijatelja i prisilili je da ga dodirne dok je ova vrištala u znak prosvjeda? Vjerojatno ne, pogotovo ako se ona toga ne sjeća. Ili je možda studentica imala ruku u blizini Kavanaughovog penisa, što je omogućilo njegovim prijateljima da iniciraju ovaj kontakt brzim pogurancom? Ako je to bio slučaj, čini se da je Kavanaugh jednako žrtva “seksualnog napada” kao i djevojka. I, u svakom slučaju, zašto bi uopće imala ruku u tom području?
Ono što nam preostaje jest bizarna (i, usput rečeno, lažna) priča o nekakvom čudnom, krajnje nevažnom incidentu na pijanom tulumu bratstva prije tri desetljeća. “Bombastična vijest” — koja je potaknula ponovne pozive na Kavanaughov opoziv i isprovocirala performativni bijes milijuna ljevičara — je jedno veliko, debelo ništa, bila ona istinita ili ne. A nije istinita.

Mediji nam s velikom zabrinutošću i razočaranjem govore da je Stier svoju priču prijavio FBI-u, ali je FBI “nije istražio”. Naravno da nije. Kako bi mogli istražiti penis koji je nekome gurnut u ruku 1980-ih godina? I zašto bi to uopće FBI istraživao? Je li nepristojno izlaganje na tulumu u koledžu savezni zločin? Ako je tako, onda FBI čeka prilično posla. Doslovno svaki tulum na koledžu koji se održao u prošlom stoljeću upravo je postao mjesto saveznog zločina.

Ako ćemo biti nerazumno velikodušni, mogli bismo prihvatiti da demokrati nisu znali o ključnom detalju koji je Times izostavio kad je tijekom vikenda objavio svoju priču — i da su iz tog razloga pozivali na Kavanaughov opoziv. Ali oni su sa sigurnošću znali da je priča glupa i beznačajna. Ali su je svejedno pojačali i označili je “seksualnim napadom”, jer cilj uvijek opravdava sredstvo. S gledišta ljevice, Kavanaugh možda nije doslovni silovatelj, ali je kriv za misaone zločine, što je još gore. On zaslužuje biti uništen tvrdnjama o seksualnom napadu — čak lažnim tvrdnjama o seksualnom napadu — jer je počinio temeljni grijeh neslaganja s njima u političkim i ideološkim pitanjima. On “prijeti njihovim pravima” — konkretno, pravu na ubijanje nerođenih — i stoga mora biti uništen. Na ovaj ili onaj način.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.