Više od 90 posto plastičnog otpada koji onečišćuje svjetske oceane dolazi iz Azije i Afrike

Paul Joseph Watson

United Nations via YouTube

Usprkos stalnog držanja lekcija zapadnjacima od strane klimatskih aktivista poput Grete Thunberg, istraživanje je pronašlo da više od 90 posto plastičnog otpada koji onečišćuje svjetske oceane dolazi iz Azije i Afrike.

Tijekom svoje turneje po SAD-u, Thunberg je navodila “zastrašujuće slike plastike u oceanima”, kao jedan od glavnih razloga zašto bi je Amerikanci trebali slušati.

Međutim, istraživači njemačkog Centra za istraživanje okoliša otkrili su da je mali broj rijeka odgovoran za ogromnu količinu onečišćenja plastikom, a niti jedna od njih ne nalazi se u zapadnim zemljama.

“Top 10 rijeka odvozi 88-95 posto globalnog tereta u more”, rekao je za Daily Mail dr. Christian Schmidt, hidrogeolog koji je vodio istraživanje. “Rijeke s najvećim procijenjenim plastičnim teretom karakterizira velika populacija — na primjer, Jangce s više od pola milijarde ljudi.”

defendevropa.com

Od prvih deset rijeka koje proizvode najviše onečišćenja, osam se nalazi u Aziji, a dvije su u Africi. Rijeke Jangce u Kini i Ganges u Indiji odgovorne su za većinu onečišćenja plastikom.




Dok se zapadnjacima govori da moraju promijeniti svoj životni stil i imati manje djece kako bi spasili planet, gotovo ništa se ne govori ljudima u zemljama koje su odgovorne za ogromnu većinu onečišćenja.

defendevropa.com

To je vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto mnogi na zapadu ostaju skeptični o stvarnim motivima environmentalističkog pokreta.