Konzervativni aktivisti očistili 50 TONA smeća u liberalnom Los Angelesu; Mediji šute

Amanda Prestigiacomo

Courtesy of Scott Presler

U kolovozu, skupina Trumpovih pristaša predvođena konzervativnim aktivistom Scottom Preslerom zaputila se u zapadni Baltimore na masovnu akciju čišćenja nakon tweeta koji je poslao predsjednik Donald Trump u kojem je istaknuo teške uvjete koji vladaju u tom području.

Držeći se svojih obećanja, Presler je od tog vremena vodio akcije čišćenja u Newarku, državi New Jersey i Virginiji Beachu, državi Virginiji. A u subotu su Presler i 200-tinjak volontera krenuli prema demokratskom Los Angelesu u kojem su uklonili zapanjujućih 50 tona smeća, prema aktivistu.

“Bez pomoći grada, 200 volontera pokupilo je za 9 sati 50 tona smeća u kampu za beskućnike u Los Angelesu”, rekao je Presler Daily Wire-u u ponedjeljak.

“Skoro je 9 sati ujutro i uklanjamo otpad iz kampa za beskućnike u Los Angelesu. Zašto se ovdje nalazi autsajder iz Sjeverne Virginije, a ne izabrano vodstvo Kalifornije?”, objavio je aktivist na Twitteru u subotu, dodajući, “#LosAngelesCleanup.”

Presler je povremeno objavljivao fotografije i video zapise koji su pratili impresivni napredak skupine.

“Uspjeli smo. Zaista smo uspjeli”, napisao je u tweetu objavljenom oko 2 sata poslijepodne po lokalnom vremenu.

U dodatno objavljenim tweetovima, Presler je čišćenje nazvao “jednim od najponosnijih trenutaka u mom životu”, dodavši: “Nikad neću zaboraviti dan kad smo očistili kamp za beskućnike u L.A.-u”




“Mama i tata, nadam se da se ponosite sa mnom”, napisao je u drugom tweetu. “U Baltimoreu smo očistili 19 tona smeća. U Los Angelesu smo očistili 50 tona smeća.”

Međutim, impresivni pothvat ostao je uvelike nezapažen u mainstream medijima.

“Nacionalni mediji su šutjeli “, rekao je Presler. “A dan prije našeg čišćenja LA Times je izvijestio o klimatskom štrajku. Ja nisam klimatski štrajkač — ja sam klimatski radnik. Možda da je LA Times izvijestio o stvarnom aktivizmu, vidjeli bismo više čišćenja i manje prosvjeda. #StopTalkingStartDoing.”

LA Times je nedavno molio za takve akcije čišćenja koje su izveli Presler i kompanija u članku objavljenom u lipnju pod nazivom “Plan za čišćenje L.A. i pomoć beskućnicima. Učinite to već jednom.”

“Nemojte odgađati odluku. Nemojte tražiti drugu studiju. Ovo je izvanredna situacija”, urgiralo je uredništvo LA Timesa.

Opet, Presler i kompanija, koji nisu uzeli ni cent od grada, još uvijek nisu zaradili bilo kakvu pokrivenost od strane medija.

No, Preslera nisu obeshrabrili opozicijski mediji. U ponedjeljak, objavio je poruku ohrabrenja za druge. “Ja sam samo 1 tip”, rekao je. “Uspjeli smo organizirati 200 volontera i pokupili 50 tona smeća u 9 sati. Kad bi svaki od nas učinio nešto, mogli bismo učiniti Ameriku boljom.”