Tucker: Greta Thunberg je ‘vrsta ljudskog štita’ koji političari koriste kako bi ‘zahtijevali moć’

Scott Moorehead

Screenshot: YouTube/Tucker Carlson Tonight

Fox News-ov domaćin Tucker Carlson nazvao je tinejdžersku klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg i ostale “svojevrsnim ljudskim štitom” koji ljevica koristi kako bi “zahtijevali moć”.

Govoreći u ponedjeljak u svojoj emisiji “Tucker Carlson Tonight” o dnevnim događajima na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih naroda, posebno o “Kako se usuđujete!” govoru Thunberg, Carlson je prigovorio kako environmentalizam više nije pokret za očuvanje i zaštitu prirode, već je postao sredstvo ljevice za prikupljanje moći.

Environmentalizam se nekada radio “o prirodi i njezinom očuvanju i zaštiti”, rekao je Carlson, ali sad je njegova poanta “vrlo drugačija”.

“Danas je poanta politička moć”, rekao je domaćin Fox News-a. “Izmislite krizu i zahtijevate da se stanovništvo podvrgne vašoj volji ili… Ako to učinite, ne morate se boriti pošteno ili priznati demokraciju ili čak racionalno obrazložiti svoju poziciju. Vi činite sve što je potrebno. Čak ćete koristiti i djecu ako vam to pomogne.”




Carlson je potom pustio isječak iz govora Thunberg:

Sve ovo je krivo. Ne bih trebala biti ovdje. Trebala bih se vratiti u školu na drugoj strani oceana. A opet, vi dolazite k nama djeci zbog nade. Kako se usuđujete. Vi ste ukrali moje snove, moje djetinjstvo, koje su prazne riječi da smo na početku masovnog izumiranja i sve što možete je razgovarati o novcu i bajke o vječnom ekonomskom rastu. Kako se usuđujete. Ako doista razumijete situaciju i još uvijek ne želite reagirati, onda biste bili zli, a ja to odbijam vjerovati.

“Ukrali ste moje djetinjstvo”, podrugljivo je rekao Carlson. “Učinite ono što želim da učinite ili ste zli. Kako reagirati na takve izjave? Istina je da ne možete odgovoriti i, naravno, u tome je i stvar. Kad koristite djecu kako biste zahtijevali moć, ona postaju svojevrsni ljudski štit. Možete se sigurno sakriti iza njih. Nitko vas ne može kritizirati. Ali tko bi učinio nešto toliko beskrupulozno? Svatko tko bi to učinio je netko tko bi doslovno učinio bilo što kako bi preuzeo kontrolu, a upravo to je ono što rade.”