Češki premijer: ‘Mi odlučujemo tko dolazi u našu zemlju’

Arthur Lyons

Premijer Češke Republike, Andrej Babis, oštro je kritizirao politike koje promiču masovnu migraciju i zamjenu stanovništva koje propagiraju globalističke vlade u Zapadnoj Europi.

Tijekom razgovora za Die Welt, osvrnuvši se na temu koja se često naziva “zamjenska migracija“, Babis je rekao: “Mi ne vidimo migraciju kao sredstvo protumjere za smanjivanje stanovništva, kao što je to slučaj u Zapadnoj Europi.”

Odjekujući razmišljanja svog višegradskog partnera Viktora Orbána, Babis je također govorio kako bi želio povećati niski natalitet u svojoj zemlji, u kojoj žene u prosjeku imaju samo 1,7 djece.

“Mi želimo da Čehi imaju više djece”, rekao je Babis.

Nakon što je njemački novinar ustvrdio da “nije baš prijateljski prema klimi” stvarati državne poticaje ljudima da imaju više djece, Babis je odgovorio: “Imam četvero djece. Onda sam vjerojatno i ja štetan za klimu.”




U Njemačkoj, zemlji u kojoj se čini kako je veliki dio populacije izgubio dodir sa stvarnošću, sada postoje određeni klimatski aktivisti koji sve mjere u terminima ugljičnog dioksida i stoga bi radije zabranili rađanje djece.

Babis je nastavio i rekao da su jedini ljudi koji emigriraju u Češku oni koje pozove vlada.

“Mi pozdravljamo strance, više od pet posto naše populacije rođeno je izvan granica naše zemlje, ali mi smo ti koji odlučujemo tko ovdje dolazi, a tko ne”, izjavio je češki premijer.

Tijekom svog mandata na čelu male srednjoeuropske zemlje, Babis se nije kolebao u svom protivljenju masovnim migracijama iz trećeg svijeta — nešto zbog čega EU tehnokrati zasigurno nisu sretni.

U prošlosti, Babis je sugerirao da bi EU trebala modelirati svoju politiku azila prema australskom modelu, koji obrađuje one koji traže azil izvan zemlje.