Odbor Nobelove nagrade za mir obavijestio Trumpa da nije pokrenuo dovoljno napada dronovima kako bi se kvalificirao

The Babylon Bee

OSLO, NORVEŠKA — Norveški Odbor za dodjelu Nobelovih nagrada navodno je razmatrao predsjednika Trumpa kao potencijalnog primatelja prestižne Nobelove nagrade za mir, pošto im je predsjednik podnio svoje ime na razmatranje više od 67 puta. No, nakon pomnog pregleda njegovih postignuća, odbor je zaključio da nije pokrenuo dovoljno napada dronovima protiv stranaca kako bi se kvalificirao za nagradu.

“Da, vi ste se površno upuštali u napade, ali ono što doista tražimo je osoba koja se predano posvetila tajnom ratu dronovima”, rekao je glasnogovornik odbora. “Pogledajte samo bivše dobitnike poput Baracka Obame: to je blistavi primjer nekoga tko je postigao svjetski mir ne putem slabašne diplomacije, već nekažnjenim dizanjem stranaca u zrak.”

Obama je također kritizirao Trumpove brojke napada s dronovima, rekavši da su to “početničke brojke” i da ih mora “napumpati”.




“Moji kolege Amerikanci, to predstavlja opasnost po demokraciju kad imamo predsjednika koji je ili nesklon ili u nemogućnosti bombardirati toliko stranaca kao što sam to ja činio”, rekao je Obama, čitajući s telepromptera. “Tijekom mog predsjedništva bez skandala, uspio sam u nekoliko godina baciti više od 26.000 bombi.”

“To su bili dani”, dodao je improvizirajući, dok se sjetom u očima prisjećao osjećaja mračne, zle moći koja je kolala njegovim venama kad je naredio napade dronovima na strane zemlje s kojima nismo bili u ratu, nevine civile i ponekog američkog državljanina.

Odbor za Nobelove nagrade rekao je da će sljedeće godine ponovno razmotriti Trumpovu kandidaturu, pod uvjetom da započne rat s Iranom.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.