Populistički vođa VOX-a: ‘Salvini je svrgnut s vlasti zavjerom EU-a’

Arthur Lyons

EldistritoTV via YouTube

Vođa španjolske nacionalne populističke stranke VOX okrivio je Europsku uniju zbog pritiska na talijanske političare da istjeraju Mattea Salvinija iz vlade.

Santiago Abascal, vođa španjolske populističke stranke VOX, govorio je na godišnjem događaju koji su u Rimu organizirali Fratelli d’Italia (Braća Italije). Događaju su prisustvovali i ostali istaknuti desničarski populistički lideri poput mađarskog Viktora Orbana.

Tijekom svog govora, Abascal je izjavio kako vjeruje da su tehnokrati u Bruxellesu planirali ukloniti Salvinija iz talijanske vlade kako bi održali protok jeftine radne snage u Europu, izvješćuje talijanski Il Giornale.

“Španjolska i Italija imaju zajedničke granice i Španjolska i Italija dijele zabrinutost u zaštiti svojih granica od migracijskih invazija koje su uzrokovali europski oligarsi koji preplavljuju naše zemlje jeftinom radnom snagom”, rekao je Abascal.

“Jasno je da je ministar Salvini bio žrtva onoga što je osporavao 18 mjeseci, da su Talijani sve manje i manje gospodari svoje sudbine, što je još jednom odlučeno između Bruxellesa i Strasbourga”, dodao je španjolski populist.




Tijekom svog govora, čelnik VOX-a također je govorio o podmukloj prirodi neodgovornih globalističkih birokrata koji trenutačno kontroliraju EU.

“Politički, ekonomski i kulturni oligarsi Europe izdali su Europljane i odvode naše države u slijepu ulicu i to je razlog zašto smo svi tu gdje jesmo.”

“Oni svojom relativističkom politikom napadaju kulturne i religijske tradicije Europe. A s politikom otvorenih granica oni erodiraju sigurnost i slobodu na našim ulicama, osobito za naše žene te uništavaju našu kulturu i civilizaciju.”

“Oni nas napadaju ogromnim porezima. Oni vladaju nad nama izdaleka, ljudi koje nismo izabrali.”

“Oni nameću politike za koje nismo glasali. Oni nam oduzimaju naš kulturni identitet, pravo na vlasništvo, obitelj, naciju. Oni nam kradu Europu, Europu koju volimo, žele oduzeti našu zemlju.”

Abascal je završio svoje obraćanje s nekoliko komentara o šansama svoje stranke na predstojećim španjolskim izborima u studenom.

“Uvjeren sam da će na predstojećim općim izborima 10. studenog Vox učvrstiti svoju nazočnost u španjolskom parlamentu, gdje smo se dokazali kao jedina alternativa progresivnim politikama koje nameće ljevica, a odobrava desnica”, rekao je.

Španjolski populist je žestoko kritizirao establišmentske stranke, rekavši da ih je postalo “sve teže razlikovati, tako da bi bilo potpuno razumljivo kad bi se zajedno natjecale na izborima”.