Nizozemski poljoprivrednici u masovnom prosvjedu protiv zelenog fašizma

Paul Joseph Watson

Tisuće nizozemskih poljoprivrednika krenulo je prema glavnom gradu Nizozemske kako bi prosvjedovali protiv zamornih ograničenja u svrhu zaštite okoliša koja prijete njihovom opstanku.

Prosvjede je potaknuo prijedlog koalicijske vlade da se “nizozemsko stočarstvo smanji u obimu kako bi se ispunile obaveze smanjenja emisija dušika”, izvijestio je Dutch News NL.

Poljoprivrednici su svojim traktorima otputovali u Hag, uzrokujući kolone duge više od 620 milja (~ 1000 km) i ogromne prometne gužve u okolici, kao i u samom gradu.

Neki prosvjednici su također koristili svoje traktore kako bi uništili ograde koje je postavila vlada.

Čini se kako prosvjedi imaju široku podršku nizozemskog stanovništva.




Populistički lider Geert Wilders pojavio se na jednom od prosvjeda.

Prosvjednici su ljuti što se ograničenja koja bi ih mogla pogoditi u ime zaustavljanja klimatskih promjena neće primjenjivati na zrakoplovnu industriju.

Ove scene podsjećaju na rane dane pokreta Žutih prsluka u Francuskoj, koji je također djelom bio ruralna reakcija na environmentalističke poreze.

Usprkos globalnoj propagandnoj ofenzivi establišmenta koja se usredotočila na pojačavanje alarmističke klimatske retorike osoba poput Grete Thunberg, čini se kako obični radni ljudi masovno odbacuju takva uvjetovanja.