Mediji užasnuti nedostatkom nasilja na projekcijama ‘Jokera’

The Babylon Bee

SAD — Neustrašivi novinari naše nacije upozoravali su zemlju u vezi nasilja u filmu Joker i kako bi ono moglo potaknuti nasilje među nezadovoljnim bijelim ljudima i incelima — novom najvećom prijetnjom čovječanstvu. I dok su se novinari pripremali za val nasilja tijekom premijernog prikazivanja Jokera ovaj vikend, bili su užasnuti onim što se naposljetku dogodilo: apsolutno nikakvo nasilje ili bilo što drugo vrijedno izvješćivanja.

“Pronašli smo jedan incident u kojem je jedan lik prebučno slavio nasilje na ekranu”, rekao je CNN-ov novinar Terrance Shelton, “ali to je bilo to. Nije bilo ničega. Apsolutno ništa što bismo mogli upotrijebiti i okrenuti u subjektivnu generalizaciju koja bi pojačala Narativu. Potresen sam do svoje srži.”




Novinari su već bili uzdrmani mnogim napadima na tisak. Mnogo njih došlo je od predsjednika Trumpa, ali također od stvarnosti, koja se specifično namjerila na mnoge od njihovih najavljenih predviđanja i katastrofa. “Imali smo stručna mišljenja koja su govorila da će film Joker samo dodati ulje na vatru svemu onome što se trenutačno događa”, rekao je pisac New York Timesa Glenn Peterson. “I stvarnost je još jednom prkosila stručnjacima. To nije u redu.”

Sad kad se strahovi analitičara nisu obistinili, stručnjaci čija su se predviđanja pokazala u potpunosti kriva i koji su dokazali da nemaju blage veze o tome kako stvarnost zapravo funkcionira, očekuju najstrože kazne za takav novinarski neuspjeh: apsolutno ništa.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.