Nizozemski poljoprivrednici pokrenuli novi prosvjed protiv ograničenja vezanih za klimatske promjene

Paul Joseph Watson

Poljoprivrednici u Nizozemskoj organiziraju novi prosvjed protiv ograničenja na stoku povezanim s klimatskim promjenama, pri čemu je jedan od njih rekao državnoj televiziji da mu je dosta držanja lekcija o prirodi od strane srednjoklasnih stanovnika gradova “koji imaju zasađene dvije biljke na balkonu”.

Prosvjedi su započeli početkom mjeseca nakon što je nizozemska vlada najavila da bi uzgajanje stoke u Nizozemskoj trebalo smanjiti do 50% kako bi ispunili obveze o smanjenju emisija dušika.

Poljoprivrednici su pobijesnili nakon što su čuli da se ista ograničenja neće primjenjivati na zrakoplovnu industriju.

Prosvjednici su jučer ponovno zagušili glavne prometnice i autoceste, uzrokujući prometne gužve po cijeloj zemlji i uzrokovali intervenciju vojske.

“Prošle godine niste ni čuli za dušik, a sad je odjednom to pitanje života i smrti”, rekao je farmer Micha Bouwer za državnu radioteleviziju NOS. “To su sve ljudi iz grada koji imaju dvije biljke zasađene na svojim balkonima i govore da ‘priroda pati’.”




Poljoprivrednici također tvrde da se zanemaruje njihova presudna uloga u proizvodnji hrane i da se okrivljuju za klimatske promjene.

Odluke suda nedavno su jasno ukazale da nizozemska vlada mora smanjiti emisije stakleničkih plinova “kako bi zaštitila život i obiteljski život građana” u zemlji.

Prosvjedi još jednom naglašavaju kako kaznena ograničenja, birokracija i porezi vezani za histeriju klimatskih promjena utječu na radničku klasu i ljude niže srednje klase.

Prosvjednici srednje i više klase Pobune zbog izumiranja već više od tjedan dana blokiraju velike gradove zahtijevajući više onih istih stvari protiv kojih prosvjeduju nizozemski poljoprivrednici.