Studija otkrila da bogate i slavne osobe ne mijenjaju svoje navike kako bi smanjile emisije CO²

Paul Joseph Watson

Švedski akademici otkrili su da većina bogatih ljudi i slavnih osoba ne mijenja svoje navike letenja kako bi pomogli ublažiti klimatske promjene, a neki od njih odgovorni su za tisuću puta veće emisije CO² od one prosječne.

Zamislite moj šok.

Studija, koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Lund, pregledala je račune dobro poznatih slavnih osoba i bogatih filantropa na društvenim medijima, od koji mnogi nemilosrdno signaliziraju vrlinu u vezi klimatskih promjena.

Na temelju informacija objavljenih u vezi putovanja, istraživači su izračunali početnu točku i odredište letova, a zatim su izračunali vjerojatne emisije CO².

Klimatski aktivist Bill Gates bio je odgovoran za otprilike 1.600 tona ugljičnog dioksida, dok su letovi koje su koristili Paris Hilton i Jennifer Lopez emitirali 1.260, odnosno 1.050 tona.




Ove brojke uspoređuju se s globalnim prosjekom od 100 kilograma po osobi za zračno putovanje ili drugim riječima one su nekoliko tisuća puta veće od prosječnih.

Prema istraživačima, samo je nekolicina pojedinaca promijenila svoje ponašanje kako bi smanjila ili prestala letjeti.

“Njihovi životni stilovi utvrđuju normu i izgrađuju identitet. Prije svega, mladi sanjaju putovanje svijetom na sličan način, bez da brinu o novcu”, rekao je Stefan Gössling.

Još jednom, radi se o slučaju radite ono što kažemo, a ne kako činimo.