Studija: Rođenje više djece pruža značajne prednosti mentalnom zdravlju žena

Shane Trejo

Nedavno objavljena akademska studija zaključila je da rođenje više djece poboljšava mentalno zdravlje žene, osobito kasnije u životu.

Nakon obavljenog pregleda MRI skenova više od 12.000 pacijentica, istraživači su otkrili da starije žene koje su imale djecu imaju “mlađe mozgove” od žena iste dobi koje nisu imale djecu.

Studija je također pokazala da su čak i mozgovi sredovječnih žena do šest godina mlađi kad imaju djecu u odnosu na žene bez djece. Imanje mnogo djece, do petero, također može pomoći sivoj materiji u mozgu, prema istraživačima.

Stručnjaci koji su proveli studiju vjeruju da majke vjerojatno imaju koristi od estrogena, hormona koji se proizvodi u ženskom tijelu tijekom trudnoće. Otkrili su da nošenje djeteta također može ojačati ženski imunološki sustav.

“Kad pogledate čimbenike koji utječu na to kako starimo, čini se kako imanje djece čini razliku”, rekla je dr. Ann-Marie de Lande, glavna autorica studije koju je provelo Sveučilište u Oslu.

“Žene koje imaju djecu mogu imati koristi od pozitivnih učinaka kasnije u životu, koji se mogu pojaviti zbog toga što hormoni ili imunološki faktori povezani s trudnoćom imaju zaštitni učinak na starenje mozga”, dodala je.

Studija je objavljena u Radovima Nacionalne akademije znanosti i može ponuditi uvjerljiv dokaz da feminizam zapravo šteti mentalnom zdravlju žena.

Mediji lažnih vijesti, potpomognuti krajnje lijevim feminističkim aktivistima, pokušavaju utjecati na žene da odaberu život ropstva kroz plaću i seksualnog promiskuiteta nauštrb zasnivanja obitelji.




Rezultati ovog propagandnog pritiska za bezumnom jednakošću već imaju drastično negativnih učinaka na kulturu, osobito zbog opadanja nataliteta:

Prije šezdeset godina, djeca su činila više od trećine — 36% — američke populacije. Danas je ta brojka 22% i smanjuje se brže nego što se predviđalo.

Američki Ured za popis stanovništva nije očekivao da će se populacija djece smanjiti u toj mjeri sve do 2030. godine, ali stvarnost ih je pogodila više od desetljeća prije predviđenog roka.

Prošle godine, američka stopa nataliteta pala je na najnižu brojku u posljednje 32 godine. Rođenje 3.788.235 beba 2018. godine predstavlja pad od 2% u odnosu na 2017. godinu. To je najmanji broj rođenih beba u Sjedinjenim Državama od 1986. godine.

Stopa nataliteta smanjila se među svim rasnim skupinama i kod svih žena mlađih od 35 godina, dok je malo porasla za žene u kasnim 30-tima i ranim 40-tima.

A to je trend diljem zemlje. Od 1990. godine, dječja populacija je opala u svih 50 država i District of Columbia, prema podacima Centra za djecu KIDS COUNT fondacije Annie E. Casey.

Ustoličenjem toksičnog feminizma, bit će teško preokrenuti ovu ogromnu civilizacijsku štetu. Sve više žena odabire sebičnost zbog ženskog oslobođenja i to će vjerojatno značiti loše mentalno zdravlje kad uđu u svoje zlatne godine.