Njemačka: Tuniski migrant usred bijela dana zatukao ženu sjekirom

Arthur Lyons

Na internetu su se pojavile snimke tuniskog migranta koji je u petak usred bijela dana sjekirom usmrtio svoju suprugu u središtu njemačkog grada Limburga.

34-godišnji sjevernoafrički migrant zaletio se automobilom u svoju 31-godišnju suprugu i majku dvoje djece prije nego je završio u zidu, da bi nakon toga iskočio iz vozila i sjekirom počeo komadati tijelo svoje supruge dok su svjedoci snimali video, javlja Bild.

Prema izvješćima raznih medijskih kuća, relativno rano se pojavila informacija da je navodni ubojica rođen u Njemačkoj, ali da ima “migrantsku pozadinu”. Međutim, u kasnijim izvješćima muškarac se navodi kao Tunižanin.

Rečeno je da je navodni ubojica bio ljut na svoju ženu iz “obiteljskih” razloga. Očevici su izvijestili da je ubojica vikao “Nećeš me više varati!” prije nego ju je iskasapio do smrti.

U jezivoj snimci (može se pronaći na web stranici hoodsite.com), koju je snimio lokalni stanovnik iz susjedne kuće, vidi se tamnokosi muškarac u crnoj trenirci koji u više navrata sjekirom udara osobu koja leži na tlu. Na snimci se također može vidjeti crni Audi iz kojeg izlazi dim kao posljedica sudara.

Druga video snimka prikazuje dva člana forenzičnog tima koji rade pored tijela. Pokraj ubijene žene leže oružja kojima je počinjeno ubojstvo, sjekira s kratkom drškom i mesarski nož.




Policija Westhessena je pojedincima koji dijele video zaprijetila kaznenim postupkom — umjesto da javnost obavijesti o zločinu.

Kao odgovor na prijetnje policije, njemački zastupnik i član AfD stranke Petr Bystron otišao je na Twitter i rekao: “Molim vas da prestanete zastrašivati građane prijetnjama kaznenim progonom i radije se bavite s pravim kriminalcima u ovoj zemlji. Ovo jednostavno više nije podnošljivo!”

Napad je došao nakon sličnog incidenta u kolovozu, kad je sirijski migrant samurajskim mačem isjekao muškarca do smrti usred bijela dana nasred ulice u Stuttgartu.