Sudac ponovno otvorio slučaj učenika iz Covingtona protiv Washington Posta

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/Fox News

U ponedjeljak, savezni sudac u Kentuckyju ponovno je otvorio tužbu za klevetu tešku 250 milijuna dolara koju je pokrenuo učenik katoličke srednje škole Covington Nick Sandmann protiv Washington Posta nakon što ju je prethodno tijekom ljeta odbacio.

“Nakon pregleda ispravljenog prigovora, sudac William Bertelsman naredio je u ponedjeljak da slučaj može ući u fazu istraživanja i stoga se dio tužbe protiv novina može nastaviti”, izvijestio je Cincinnati Enquirer.

Dopušten je nastavak tužbe, ali je ona ograničena u svom obimu nakon što je sudac rekao da 30 od 33 izjave za koje Sandmann tvrdi da su klevetničke zapravo nisu takve.

Enquirer je dodao: “Naredba suca da se slučaj može nastaviti znači da Sandmannov odvjetnički tim može podnijeti zahtjev za internim dokumentima Washington Posta koji se odnose na događaje, poput e-mailova i komunikacije između urednika i novinara.”

Sandmannovi odvjetnici Todd V. McMurtry i L. Lin Wood proslavili su odluku suca, nazvavši je “ogromnom pobjedom”.




“Obitelj Sandmann i naš pravni tim zahvalni smo što je sudac Bertelsman dopustio nastavak našeg slučaja”, rekao je McMurtry u e-mailu, prema Washington Timesu. “Presuda suda sačuvala je jezgru tvrdnji Nicholasa Sandmanna. To možemo smatrati ogromnom pobjedom i veselimo se pokretanju istraživanja protiv Washington Posta.”

Sandmannov pravni tim također je podnio masivne tužbe protiv CNN-a i NBCUniverala zbog njihovih kleveta protiv tinejdžera.