Španjolska: Masovna tučnjava mačetama između pakistanskih bandi

Arthur Lyons

solarpix.com

Masovna tučnjava koja je u utorak navečer izbila između suparničkih pakistanskih bandi u Barceloni ostavila je jednog čovjeka mrtvog i dvojicu teško ozlijeđenih.

Lokalna izvješća kažu da je oko 30 muškaraca iz dvije skupine suparničkih pakistanskih bandi bilo uključeno u uličnu borbu u kojoj je korišteno oružje poput mačeta, noževa i palica za bejzbol, izvješćuje Daily Mail.

Tučnjava je izbila oko 22 sata u Badaloni, gradu koji čini dio metropolitanskog područja Barcelone.

Pojavile su se grafičke slike posljedica tučnjave koje pokazuju dvojicu muškaraca kako leže u polusvjesnom stanju u lokvi krvi na stanici metroa u Barceloni.

Nakon brutalnih napada, službenici lokalne policije Badalone, Guardia Urbana, uspjeli su uhititi devotoricu muškaraca. Svi su bili pakistanski državljani.




U srijedu ujutro policije je potvrdila da je jedan muškarac umro od posljedica tučnjave.

“Istražujemo smrt pakistanskog državljana od sinoć”, rekao je glasnogovornik regionalne policije.

“Jedan od sudionika tučnjave podlijegao je zadobivenim ozljedama. Druga dva muškarca su bila teško ozlijeđena”, dodao je.

Policija je također rekla da razmatra jesu li dvije suprotstavljene skupine dogovorile tučnjavu kako bi izravnale račune kao dio teritorijalnog rata vezanog za prodaju droge.

Gradonačelnik Badalone, Alex Pastor, rekao je da je nasilje pokazatelj potrebe za dodatnim policijskim snagama u gradu.

“Šokiran sam slikama jučerašnje užasne tučnjave u kojoj je jedan čovjek poginuo, a trojica su ozbiljno ozlijeđena”, rekao je Pastor.

“Lokalna policija i Mossos (katalanska policija) djelovali su vrlo brzo. Hvala vam na uloženom trudu.”