Kultura u kojoj je sva istina relativna odjednom zabrinuta zbog lažnih vijesti

The Babylon Bee

SAD — Izvori iz Sjedinjenih Država potvrdili su u petak da američko društvo, koje uobičajeno odbacuje koncepte apsolutne istine i objektivnih moralnih standarda, odjednom pokazuje ozbiljnu zabrinutost zbog sve većeg broja izmišljenih vijesti nakon izvješćenog porasta lažnih vijesti tijekom nedavne izborne sezone i navike predsjednika Trumpa da taj izraz koristi za opisivanje mnogih mainstream medija.

Jedan muškarac iz Oregona, koji čak odbacuje ideju da čovječanstvo može biti sigurno u postojanje svemira u bilo kojem smislu, svejedno je uznemiren idejom da web stranice mogu objavljivati u potpunosti neistinite informacije koje su dostupne široj javnosti.

“To je, prema mom mišljenju, apsolutno pogrešno”, rekao je muškarac koji nimalo ne vjeruje u apsolutne ideale ispravnog i pogrešnog. “Što ako netko pročita informaciju i bude, kao, prevaren? To mi se jednostavno čini potpuno zlim.”




“Jednostavno mi se ne čini ispravnim da mogu objavljivati stvari koje očigledno nisu istinite”, dodao je muškarac, koji je također istaknuo svoje čvrsto uvjerenje da svatko ima pravo definirati svoju verziju istine.

Ostali Amerikanci su se složili, navodeći kako je ideja da se nekakve sumnjive web stranice s vijestima mogu izvući izvješćujući u potpunosti netočne informacije “uznemirujuća” i “zla”, prije nego su naglasili svoje uvjerenje da ničiji pojmovi o moralnosti nisu apsolutni ili obvezujući u bilo kojem smislu.

Tehnološki konglomerati poput Facebooka i Googlea zakleli su se da će se izravno sučeliti s ovim uznemirujućim trendom, uvjeravajući javnost da poduzimaju hrabre korake kako bi filtrirali bilo koje vijesti koje su u suprotnosti s onom verzijom istine koju smatraju prihvatljivom.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.