FLASHBACK: Tucker Carlson se nasmijao u lice Charlieja Kirka zbog branjenja ekonomskog statusa quo

Shane Trejo

Voditelj FOX News-a Tucker Carlson nasmijao se u lice osnivača Turning Point USA (TPUSA) Charlieja Kirka prošlog prosinca nakon što je ovaj pokušao podržati svoje neoliberalne govorne točke tijekom zajedničkog nastupa na summitu Studentske akcije TPUSA u West Palm Beachu na Floridi.

Carlson je uzrujao Kirka dok je kritizirao razvodnjenu libertarijansku ideologiju koja je posljednjih godina postala trend u konzervativnim krugovima. Kirkovi sljedbenici u publici nisu bili sretni, ali Carlson je svejedno nastavio dovoditi u pitanje njihovu ideologiju.

Carlson je spomenuo da korporativni moćnici koriste silu kako bi ugušili neslaganje javnosti s globalizmom i objasnio kako su Big Tech i druge monolitne privatne kompanije posljednjih godina postali najveća prijetnja slobodi govora.




Voditelj FOX News-a objasnio je temelj svog koncepta desničarskog nacionalizma i kako zemlja mora raditi za ljude, a ne za klasu zaposlenika think-tankova koje financiraju milijarderi u Washington D.C.-u.

Carlson je već godinama najglasniji “Amerika prva” glas u medijima i koristi svoju emisiju u udarnom terminu za iznošenje argumenata protiv slobodnotržišne konzervativne dogme koja tijekom posljednjih generacija nije “konzervirala” ništa osim korporacijskih profita.

Osobito je bio žestok prema mreži braće Koch, koja je desetljećima koristila svoje beskrajno bogatstvo za poticanje slobodne trgovine i otvorenih granica u Republikanskoj stranci i koja je predsjedniku Trumpu sad prekinula pristup svojim bogatim koferima ususret nadolazećim izborima iduće godine.

Carlson je žestoko kritizirao mrežu braće Koch tijekom segmenta u svojoj emisiji u lipnju:

Carlson je spomenuo da su Braća Koch “libertarijanski ideolozi” čija politička platforma ima malo toga zajedničkog s konzevrativcima, napomenuvši da njihovo zagovaranje otvorenih granica čini socijalističkog senatora Bernieja Sandersa (I-VT) konzervativnim u usporedbi.

Braća Koch i njihovi funkcionari nemilosrdno su lobirali kako bi osigurali da Trumpova “Amerika prva” imigracijska politika bude potkopavana u korist njihove korporativne profitne marže. Carlson je istaknuo da su njihovi napori nažalost bili vrlo učinkoviti pošto su granice “poroznije nego ikad”.

Carlson je napomenuo da je lobiranje Kochovih također rezultiralo u puštanju više kriminalaca natrag na ulice.

Također je istaknuo da Kochovi lobiraju za smanjenje povlastica, zadržavanje cijena lijekova na recept visokima za potrošaće, rezanje poreza za najbogatijih jedan posto i zaštitu zelenaških bankarskih praksi.

Braća Koch čak su sklopila savez s progresivnim financijerom Georgeom Sorosom, ljevičarskim skupinama za kontrolu misli poput Antidefamacijske lige i tehnoloških monopolistima Silicijske doline kako bi olakšali cenzuru u stilu Big Brothera protiv desničarskih disidenata.

S nedavnim pokretom mladih “Amerika prva” nacionalista koji su izazvali Kirka na događajima TPUSA, čini se kako je unutar američke desnice autentičnost u porastu nakon što su desetljećima pokret vodili isključivo korporativni dolari.