Tulsi Gabbard: ‘Nemamo naciju ako nemamo granice’

William Davis

Screenshot: YouTube/The Daily Caller

Demokratska zastupnica s Havaja Tulsi Gabbard odbacila je stajalište otvorenih granica svojih demokratskih kolega u četvrtak, rekavši da su granice važne za suverenitet zemlje.

Predsjednička kandidatkinja, bez previše šansi za nominaciju svoje stranke, rekla je glavnom uredniku Breitbart News-a Alexu Marlowu kako vjeruje da birači pred sobom imaju “lažni izbor” po pitanju imigracije manje od godinu dana prije predsjedničkih izbora.

“Mislim da možemo imati sigurnu graničnu politiku koja je zapravo učinkovita i koja će djelovati, a također i reformirati naš imigracijski sustav kako bi naša zemlja uz sigurne granice imala i humanu imigracijsku politiku te postići oba cilja”, rekla je Gabbard.




Nekoliko demokratskih predsjedničkih kandidata predložilo je dosad neviđene imigracijske politike, uključujući između ostalog dekriminalizaciju neovlaštenih prelazaka granice i uklanjanje postojećih graničnih ograda.

Kongresnica s Havaja kritizirala je zaokret ulijevo svoje stranke po pitanju imigracije u prošlosti, ali njezin zapis s glasanja u Kongresu pokazuje da dosljedno glasa protiv granične sigurnosti te u korist amnestije ilegalnih imigranata.