Crkva koja vjeruje u isto ono u što vjeruje svijet nije sigurna zašto više nitko ne dolazi u crkvu

The Babylon Bee

PORTLAND, OREGON — Crkva Lifeforce Community ponosi se činjenicom što vjeruje u isto ono u što vjeruje okolna kultura. U pitanjima koja se kreću od intersekcionalnosti i politike identiteta do postojanja Boga i prirode grijeha, crkva poduzima velike napore kako bi se svaka njezina doktrina poklapala o onom sekularnog američkog društva.

Ipak, na neki način, posjećenost crkve i dalje opada. Njezin pastor je potpuno zbunjen, izjavivši da nema blage veze zašto se više nitko ne udostoji pohađati crkvu.

“Jednostavno ne razumijem”, rekao je pastor Bryan Lindell. “Govorim našoj zajednici da ćemo joj ponuditi potpuno isti svjetonazor kao i sekularna kultura, a oni nas napuštaju zbog sekularne kulture. Kako je to moguće?”

“Mislim, može li svijet ponuditi drugorazredni bend, laserska svjetla i stroj za stvaranje magle? Nudi li svijet topli obrok svake četvrte nedjelje? Mislim da ne.”




Lindell je brzo ukazao na činjenicu da crkva svake nedjelje nudi prvorazrednu kavu i mnogo besplatnog peciva. “Mislim, nije dobra kao u pravim kafićima ili čak Starbucksu, ali je pristojna”, rekao je. “Ako to ne potakne ljude da iskoče iz kreveta i pojure u crkvu u nedjelju ujutro kad bi mogli gledali NFL, nisam siguran što bi moglo.”

Jedan od članova vodstva sugerirao je da bi mogli započeti poučavati Bibliju kako bi napravili razliku između svoje crkve i okolne kulture te ponudili nešto što svijet ne može ponuditi. Vođu su brzo proglasili bigotom i prisilili na ostavku.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.