Francuska: Afganistanski migrant na sudu zbog seksualnih zločina nad petogodišnjom djevojčicom

Arthur Lyons

Odrasli afganistanski migrant se suočava s dvogodišnjom kaznom zatvora zbog navodnog mamljenja petogodišnje djevojčice u svoj krevet i seksualnog zlostavljanja.

Zlostavljanje se dogodilo tijekom travnja 2018. godine, kad su petogodišnja djevojčica i njezina majka boravile u stanu koji je dijelio s još tri migranta, dva afganistanska i jednim sudanskim državljaninom, u općini Avranches u Normandiji, izvješćuju francuske novine La Manche Libre.

Majka djeteta, koja je obično spavala na podu sa svojom kćeri, probudila se oko 4 sata ujutro kad je čula glas svog afganistanskog cimera i shvatila da je njezina petogodišnja kćer u istom krevetu kao i on.

Petogodišnja djevojčica je potom rekla svojoj majci da je muškarac pokušao dirati njezine genitalije. Majka je zatim prenijela vijest o incidentu svojim susjedima koji su potom kontaktirali policiju. Počinitelj je uhićen ubrzo nakon toga.




Kad je policija ispitivala žrtvu, ona im je rekla da je Afganistanac stavio ruku u njezino donje rublje prije nego je tražio da dotakne njegovu “tvrdu kobasicu”. Optuženik je negirao tvrdnje inzistirajući da je petogodišnja djevojčica ta koja je inicirala seksualni kontakt s njim.

Presuda u slučaju se očekuje 27. studenog.

Od vrhunca migrantske krize 2015.-2016. godine, incidenti poput ovog postali su sve učestaliji.

U lipnju je migrant koji tvrdi da ima 17 godina bio optužen za seksualno zlostavljanje djevojke mnogo mlađe od njega.

Kad se suočio s optužbama, migrant je priznao da je prisilio mladu djevojku na spolni odnos s njim, ali da vjeruje kako nije učinio ništa loše jer ga u Švedskoj nitko nije obavijestio o zakonima i normama te zemlje.