Crna žena objasnila kako demokrati prisiljavaju žene od boje na pobačaj

Beth Baumann

Screenshot: Fox News

Skupina afroameričkih birača sjeo je na razgovor s Martinom MacCallum iz Fox Newsa kako bi razgovarao o najvažnijim pitanjima ususret nadolazećim izborima 2020. godine. Jedno od pitanja koje se pojavilo bio je pobačaj i kako demokrati ciljalu crnu zajednicu.

“Moj najveći problem s trenutačnim demokratskim kandidatima kad govorimo o crnoj zajednici jest taj što svi oni potiču da siromašne žene od boje imaju pristup pobačaju. To je sve što čujete”, objasnila je sudionica rasprave Angela Stanton King. “Od legalizacije pobačaja i slučaja Roe protiv Wade, pobačeno je 46 posto crne populacije. Za mene, osobno, nemate najbolje interese na umu ako je sve što mi nudite pristup pobačaju kako bih ubila svoje dijete prije nego ono dobije priliku za život, a zatim također i socijalna pomoć. Crni ljudi glasaju za demokrate posljednjih 60 godina i to nam nije donijelo apsolutno nikakve koristi, osim stagnacije, ovisnosti o socijalnoj pomoći i evo sada smo tu, 46 posto crnog glasa — zapravo, crnih ljudi, crne populacije je pobačeno.”




Zagovornici pobačaja u raspravi tvrdili su da su se kandidati poput senatorice Kamale Harris (D-CA) i Coryja Bookera (D-NJ) “borili za zdravlje crnih majki u svojim državama i u Washingtonu.”

King je podsjetila da zaustavljanje njezine reprodukcije ne predstavlja “reproduktivno zdravlje”.

“Ako bilo koji pravi crni vođa zna da u brojnosti leži snaga, zašto bi oni željeli da pobacujemo našu djecu”, upitala je King, jasno misleći na Harris i Bookera.

Kad demokrati govore o pobačaju i omogućavanju pristupa “reproduktivnom zdravlju”, oni se često obraćaju ženama s niskim prihodima, govoreći da si takve žene ne mogu priuštiti prenatalnu njegu ili čak ni djecu kad se jednom dijete rodi. Stvarnost je da su žene koje ti kandidati spominju afroameričke žene. Ali oni ne žele to otvoreno reći pošto se boje reakcije koja bi mogla uslijediti. Razmislite samo o tome: Kako bi izgledalo da imućna bijela osoba reče crnoj ženi s niskom primanjima da ima pobačaj?