Francuski farmeri u pohodu na Pariz u novom revoltu protiv globalističkih regulacija

Paul Joseph Watson

Oko tisuću francuskih poljoprivrednika došlo je svojim traktorima u Pariz u svježem revoltu protiv globalističkih vladinih politika za koje kažu da im uništavaju životni standard.

Poljoprivrednici su se okupili u aveniji Foch, blizu Elizejske poljane i Trijumfalne kapije kako bi osudili regulacije za koje tvrde da uništavaju poljoprivredni sektor.

Njihova glavna briga usredotočena je na “udar na poljoprivredu” od strane medija i političara, u kojem se poljoprivrednici okrivljuju za probleme s okolišem i na koje se vrše pritisci kako bi izmijenili svoje ponašanje u ime sprječavanja klimatskih promjena.

Poljoprivrednici su bijesni kako to opravdava napade veganskih aktivista na mesare i pozive na zabranu sredstva protiv korova glifostata, koje predsjednik Emmanuel Macron želi zabraniti do 2021. godine.

Također se boje da će trgovinski sporazumi EU-a s Kanadom i Mercosur blokom Južne Amerike preplaviti tržište jeftinom robom s nižim standardima.




Dva glavna poljoprivredna sindikata zatražila su privatni sastanak s Macronom kako bi razgovarali o njegovim politikama.

Ovo je samo jedan od brojnih antiglobalističkih prosvjeda koji se odigravaju diljem Europe.

Ranije ovog mjeseca, njemački poljoprovrednici blokirali su ceste u Hamburgu kako bi prosvjedovali protiv environmentalističkih regulacija.

Prošli mjesec, na tisuće nizozemskih poljoprivrednika također se obrušilo na Amsterdam u prosvjedu protiv vladinog prijedloga smanjenja stočarstva za 50% u ime sprječavanja globalnog zagrijavanja.

Pokret Žutih prsluka uz Francuskoj, koji je upravo obilježio svoju prvu godišnjicu, također je započeo kao reakcija protiv snažnog povećanja poreza na benzin i drugih regulacija koje utječu na ruralne radnike.