Tucker Carlson ponovno meta ljevičarske kulture otkazivanja zbog govorenja istine o Rusiji i Siriji

Shane Trejo

Fox News via YouTube

Voditelj na Fox New Tucker Carlson ponovno se našao na meti digitalne rulje za linčovanje nakon što je rekao istinu o Rusiji i Siriji tijekom svoje istoimene emisije emitirane u ponedjeljak.

Dok je gotovo svaka mainstream ličnost žestoko kritizirala Siriju i Rusiju, Carlson je ostao usamljeni glas koji je zagovarao skepticizam prema slijepoj mržnji protiv ovih dviju zemalja koje su bile glavni saveznici u koaliciji za uništenje ISIS-a.

U svojoj emisiji predstavio je kontroverzni segment reagirajući na nedavna izvješća da se napadi plinom koje je navodno izvršio sirijski predsjednik Bashar al-Assad možda nisu čak ni dogodili.

Carlson je branio vanjsku politiku predsjednika Trumpa u Siriji i osudio medije lažnih vijesti za izvješćivanje o ovoj lažnoj tvrdnji kao da je nepobitna činjenica u pokušaju uvlačenja Amerike u rat u Siriji:

I dok su ti komentari zasigurno razljutili ratne jastrebove washingtonskog establišmenta, Carlsonove opaske u vezi Rusije u istom segmentu su bile te koje su doista prouzročile burne reakcije na društvenim medijima protiv njega.

Carlson je sugerirao da tekuće svađe između Ukrajine i Rusije nisu stvar Amerike i čak je rekao da navija za Rusiju — što se smatra herezom u ovoj eri pomahnitalnog neo-McCarthyizma.

“Zašto bi me bilo briga, zašto bi me bilo briga o tome što se događa u sukobu između Ukrajine i Rusije?”, rekao je Carlson tijekom rasprave s bivšim savjetnikom Hillary Clinton Richardom Goodsteinom. “I ozbiljan sam. Zašto bi me bilo briga. Zašto ne bih navijao za Rusiju, za koju i navijam.”

“Jer oni koji to promatraju — meni — misle da je očuvanje demokracije važno”, odgovorio je Goodstein.

“Nije me briga!”, uzviknuo je Carlson.




Isječak se u punom kontekstu može vidjeti ovdje:

To je rusofobe na Twitteru potaknulo na akciju, pokušavajući okupiti digitalnu rulju za linčovanje kako bi “otkazali” Carlsona jer je izrazio mišljenje s kojim se ne slažu.

Carlson je napomenuo da su komentari koje je iznio u vezi Rusije bili uglavnom u šali i da ostaje u potpunosti ostaje privržen “Americi prvoj”.

“Prije nego odemo, ranije sam u emisiji napomenuo da navijam za Rusiju u natjecanju između Rusije i Ukrajine”, rekao je Carlson. “Naravno da se šalim, navijam samo za Ameriku.”

Čak je i Fox News dopustio mišljenja u korist Carlsonovog uklanjanja sa svoje mreže u vlastitim emisijama:

Carlson se već prije suočavao s ljevicom koja želi uništiti njegovu karijeru i morat će još jednom prebroditi oluju. U doba ekstremnog suzbijanja ljevičarske misaone policije, sloboda govora može nositi žestoke kazne.