Orban ugostio Drugu međunarodnu konferenciju O progonu kršćana

Ted Malloch

Više od 650 sudionika iz 40 zemalja okupilo se tijekom posljednja dva dana u glavnom gradu Mađarske Budimpešti, kako bi se pozabavili tekućom krizom globalnog progona kršćana.

2. međunarodnu konferenciju O progonu kršćana ugostio je mađarski premijer Viktor Orban, kako bi istaknuo veliku krizu u religijskim slobodama u današnjem svijetu — onu koju su pristrani, sekularni i ljevičarski mainstream mediji gotovo u potpunosti zanemarili.

Kršćani i kršćanstvo se gotovo posvuda nalaze pod napadom.

U nedavnom izvješću navodi se kako je glavni učinak “genocidnih činova protiv kršćana egzodus” i da se kršćanstvo suočava s potpunim “istrebljenjem” iz nekih dijelova Bliskog istoka.

Upozorilo je da se religija nalazi “u opasnosti da nestane” u cijelosti iz nekih dijelova svijeta, ističući brojke koje tvrde da kršćani u Palestini predstavljaju manje od 1,5% populacije, dok su u Iraku pali s 1,5 milijuna pripadnika prije 2003. godine, na manje od 120.000 danas.

“Dokazi pokazuju ne samo zemljopisno širenje anti-kršćanskog progona, već također i sve veću njegovu ozbiljnost”, zaključilo je izvješće.




FOX je nedavno pokrio ovo nedavno objavljeno živopisno izvješće o gotovo genocidnim razmjerima kršćanskog progona diljem svijeta.

Evo kako je Orbanov događaj opisan u vlastitom programu:

Misija ostaje: pronaći odgovore i rješenja za najzanemareniju humanitarnu i civilizacijsku krizu našeg doba. Uz podizanje međunarodne svijesti, glavni je cilj konferencije poticanje bliže suradnje između vlada, vladinih i nevladinih organizacija i ostalih zainteresiranih aktera. Samo koordinacijom resursa i napora te zajedničkim nastojanjem moguće je obraniti opkoljene kršćanske zajednice koje žive u kriznim regijama od sve raširenijeg fenomena vjerskog progona i podržati njihov povratak u svoje domovine.

Osim Orbana, među ostalim govornicima su: Matthew Hassan Kukah, biskup rimokatoličke biskupije Sokoto u Nigeriji, Tristan Azbej, državni tajnik za Pomoć progonjenim kršćanima (jedini ured takve vrste u svijetu), Gewargis III, patrijarh Asirske istočna crkva, velečasni Joseph Kassab, šef evangeličke zajednice Sirije i Libanona, dr. Paul Marshall, ugledni profesor vjerskih sloboda na Sveučilištu Baylor u Teksasu i ostale ugledne ličnosti.