Učitelj koji podržava posjet drag kraljice školi kaže da roditelji ne bi trebali imati ‘posljednju riječ’ u odgoju svoje djece

Paul Joseph Watson

Učitelj u školi u Teksasu rekao je da roditelji ne bi trebali imati “posljednju riječ” u odgoju vlastite djece nakon što su se neki od njih žalili zbog drag kraljice koja je posjetila školu kako bi razgovarala s djecom.

Srednju školu Willis posjetio je odrasli transvestit koji nastupa pod imenom “Lynn Adonis” i proveo dan s djecom te razmijenio kontakte na društvenim medijima s nekima od njih.

Ravnateljica škole Stephanie Hodgins branila je odluku pozivanja Adonisa nakon pritužbi roditelja, ali učitelj engleskog jezika Anthony Lane išao je korak dalje, sugerirajući da bi se roditelji trebali podvrgnuti volji “zajednice” kada je u pitanju odgoj vlastite djece.

“Vjerujem da je odgajanje djeteta odgovornost zajednice i da roditelji ne bi trebali imati posljednju riječ”, rekao je Lane u odgovoru na kontroverzu. “Budimo iskreni, neki od vas ne znaju što je najbolje za vašu djecu.”




Prema Laneu, za djecu je navodno najbolje primanje savjeta od muškarca koji se oblači kao žena i provokativno pleše dok ljudi mašu novčanicama kao da su u striptiz klubu, ako gornji videozapis išta govori.

Kad se Lane suočio s reakcijama nekih roditelja, pojačao je svoj napad optuživši ih za netrpeljivost zbog toga što ne žele da njihova djeca provode osobno vrijeme s drag kraljicom.

“Roditelji vjeruju da bi trebali moći napasti školu u ime političkih i religijskih uvjerenja ako se u školi dogodi nešto čemu se moralno protive. Oni zaboravljaju da smo mi obećali da ćemo pripremiti njihovu djecu za život u raznolikom svijetu. Mi nismo dužni štititi pogrešno usmjerena, netrpeljiva gledišta njihovih roditelja”, napisao je na Facebooku prije nego je obrisao objavu.

Roditelji sad pozivaju Lanea na ostavku. Nejasno je hoće li se “Lynn Adonis” vratiti u školu.