Nacionalna populistička True Finns stranka najveća u Finskoj

Arthur Lyons

Novo istraživanje je otkrilo da je True Finns stranka, nacionalna populistička stranka koja je kritična prema Europskoj uniji, masovnim migracijama i islamizaciji Zapada, postala najveća stranka u Finskoj.

Anketa, koju su provele finske novine Helsingin Sanomat, pokazala je da bi True Finns dobila više od 22,4 posto glasova kad bi izbori bili održani danas, što ih čini najvećom strankom u zemlji.

Podaci istraživanja pokazuju da True Finns uživaju široku podršku u čitavoj Finskoj koja se proteže duž različitih populacijskih skupina i doba. Međutim, stranka uživa znatno veću podršku kod muškaraca nego kod žena, kaže Susanna Ginman — vodeća novinarka Hufvudstadsbladeta, jednih od najvećih novina u Finskoj.

Poput ostalih populističkih stranaka koje djeluju diljem Europe, True Finns su se pozicionirali kao jedina stvarna alternativa globalističkim vizijama kojih se pridržavaju tradicionalne stranke desnog i lijevog centra.




Anketa je također otkrila da su Socijaldemokrati, koji su osvojili izbore održane u travnju s tijesnom većinom, pali na treće mjesto najpopularnijih stranaka u zemlji te se nalaze odmah iza centrističke Koalicijske stranke.

Zasebno istraživanje koje je Yle proveo početkom prošlog mjeseca, stavilo je Socijaldemokrate na četvrto mjesto najvećih stranaka uz Finskoj.

Rezultati ankete došli su samo nekoliko tjedana nakon što je anketa u Švedskoj otkrila da su nacionalni populistički Švedski demokrati postali najpopularnija stranka u Švedskoj, s podrškom 24 posto biračkog tijela.

Unatoč stalnim pokušajima mainstream medija da je oklevetaju kao radikalnu desničarsku stranku, podrška True Finns nastavlja rasti.