Gotovo 30.000 neuspjelih tražitelja azila vratilo se u Njemačku nakon deportacije

Screenshot: YouTube/Wall Street Journal

Deseci tisuća neuspjelih tražitelja azila koji su bili prisiljeni napustiti Njemačku vratili su se i ponovno žive u toj zemlji.

Ukupno 28.283 migranata koji su se prijavili za azil u Njemačkoj od 2012. godine vratilo se u Njemačku, iako su prethodno bili deportirani. Oko 5.000 migranata vratilo se u više navrata nakon što im je uskraćen azil, izvješćuje Die Welt.

Oko 1.023 migranata koji trenutačno žive u Njemačkoj zatražilo je azil najmanje četiri puta. Još 294 njih zatražilo je azil najmanje pet puta.




Kao odgovor na ova nova otkrića, Andrea Lindholz (CSU), predsjednica Odbora za unutarnje poslove u Bundestagu, izjavila je: “Svako kršenje postojeće zabrane ulaska, koja se u osnovi daje nakon deportacije, mora odmah završiti u pritvoru.”

Od 2010. godine, Njemačka je prihvatila više od 2 milijuna migranata.

Oko 40 posto svih primatelja socijalne pomoći u Njemačkoj su stranci, koji njemačke porezne obveznike koštaju više od 4 milijarde eura mjesečno.

Do 2040. godine, očekuje se da će više od jedne trećine (35 posto) njemačke populacije činiti migranti ili oni s migrantskim korijenima, izvijestio je prošli mjesec Voice of Europe.