Sve više ateista održava redovite tjedne sastanke kako bi razgovarali o tome koliko je organizirana religija glupa

The Babylon Bee

SAD — Novo izvješće sugerira da sve više ateista održava redovite tjedne sastanke kako bi razgovarali o tome koliko je organizirana religija glupa.

Skupine odabiru jedan dan u tjednu za održavanje sastanaka koji sadrže govore, druženje, zajedničko čitanje knjiga Richarda Dawkinsa i osvježenja. Neki čak pjevaju pjesme o svojim vjerovanjima kako bi učvrstile njihov nedostatak vjere. Sudionici kažu da su im sastanci važni jer je organizirana religija doista glupa, a osim toga, u svojim životima imaju tu “zjapeću prazninu” koju može prevladati samo ovakva vrsta skupine.




“Možete li vjerovati da su oni blesavci u potpunosti progutali mamac tog sustava vjerovanja?”, rekao je jedan govornik na sastanku u Portlandu. “Kao da ne razumiju da se njima manipulira. Ali to nije slučaj s nama! Mi se nećemo dati uhvatiti! Nama nije potrebna štaka duhovnosti na koju se previše drugih oslanja!”

“Amen!”, entuzijastično je uzviknulo nekoliko ljudi u gomili. “Propovijedaj–err, mislio sam, govori!”

Po završetku sastanka, govornik često poziva ljude da dođu naprijed kako bi se odrekli svoje vjere dok bend svira obrade grupe Bad Religion.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.