Zastupnica Rashida Tlaib okrivila ‘bijelu supremaciju’ zbog pucnjave koju je počinio član skupine crnih supremacista

Paul Joseph Watson

Demokratska zastupnica Rashida Tlaib okrivila je “bijelu supremaciju” za pucnjavu u New Jerseyju koja je ciljala židovsku košer trgovinu i koju je počinio član skupine crnih supremacista.

Tijekom pucnjave u utorak ubijena su tri civila i jedan policajac. Civilne žrtve su kasnije identificirane kao članove lokalne hasidske zajednice.

Tragedija se odigrala u “povijesno crnom susjedstvu u kojem je ultra ortodoksna židovska zajednica nedavno pustila korijenje”, izvijestio je Wall Street Journal.

David Anderson naknadno je imenovan kao jedan od pucača, a NBC New York izvijestio je da je na internetu širio antisemitske i antipolicijske izjave.

Anderson je “nekoć bio povezan s pokretom Crnih hebrejskih Izraelaca”, izvješćuje Heavy.com.




Pokret Crnih hebrejskih Izraelaca (koji su bili jedni od glavnih aktera u “kontroverzi” o katoličkim dječacima iz Covingtona početkom godine – op. a.) opisan je kao “Skupina crnih Amerikanaca koji vjeruju da su potomci drevnih Izraelaca.”

Međutim, unatoč činjenici da je ta informacija bila poznata još prekjučer, zastupnica Rashida Tlaib tweetala je jučer: “Ovo je srceparajuće. Bijela supremacija ubija.”

Tlaib je obrisala tweet nakon reakcija koje su isticale da je barem jedan od pucača bio crni, a ne bijeli supremacist.