Greta otplovila u Hong Kong kako bi održala predavanje prosvjednicima zbog njihovog ugljičnog otiska

The Babylon Bee

HONG KONG — Mnogi su kritizirali klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg zbog držanja lekcija Zapadnim zemljama o neaktivnosti u vezi klimatskih promjena dok većina zagađenja dolazi iz zemalja u razvoju poput Kine i Indije. Pa, Greta se napokon otisnula u Hong Kong kako bi se pozabavila onim što smatra glavnim izvorom emisija ugljika: prosvjednicima u Hong Kongu.

“Kako se usuđujete paliti stvari kao dio ovih prosvjeda kad se naša planeta nalazi u krizi!”, rekla je u svom oštrom prekoravanju pro-demokratskih prosvjednika. “Svaki put kad bacite benzinsku bombu na totalitarne policajce, vi ukradete još malo djetinjstva od mene.”

Peking se zahvalio Thunberg na njezinom “važnom radu” identificiranja stvarnog korijena problema: demokraciju. “Thunberg je primjer istinskog materijala za Osobu godine, koristeći svoju platformu kako bi prozvala negativce koji remete našu sigurnu, učinkovitu, vladu”, napisao je Peking u priopćenju.




Časopis TIME je brže-bolje dodijelio prosvjednicima u Hong Kongu nagradu za “Negativca godine” zbog nekorištenja zelenih prosvjednih metoda.

Thunberg je također osudila prosvjednike zbog korištenja suzavca kad postoje ugljično-neutralne opcije poput bacanja kamenja ili korištenja zašiljenih štapova.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.