Greta Thunberg tweetala sliku sebe na podu ‘prenatrpanog’ vlaka. Željeznička kompanija izjavila da nije rekla cijelu priču.

Ryan Saavedra

Krajnje lijeva klimatska ekstremistica Greta Thunberg tweetala je fotografiju sebe u vožnji vlakom tijekom vikenda koja je pokazuje kako sjedi na podu, žaleći se kako je vlak navodno “prenatrpan”, na što je stigla oštra reakcija njemačkih željeznica.

“Putovanje prenatrpanim vlakovima kroz Njemačku”, tweetala je Thunberg. “I konačno sam na putu kući!”

Guardian je izvijestio da je Deutsche Bahn (DB) u dva tweeta odgovorio na tweet Thunberg, napisavši: “Draga Greta, hvala ti što si pružila podršku nama željezničarima u borbi protiv klimatskih promjena! Bili smo sretni što si putovala s nama u subotu na ICE 74 … ali bilo bi još ljepše da si također izvijestila o tome koliko se srdačno i kompetentno naš tim brinuo za tvoje sjedište u prvom razredu.”

Nakon što je zbog incidenta primila podosta podrugljivih komentara, Thunberg je tvrdila: “Naš vlak iz Basela je povučen iz prometa. I tako smo sjedili na podu u dva različita vlaka. Nakon Göttingena sam dobila mjesto. Ovo naravno nije problem i nikad nisam rekla da je. Prenatrpani vlakovi su odličan znak jer znači da je potražnja za putovanjem vlakom velika!”




Početkom mjeseca, slavna britanska televizijska ličnost Jeremy Clarkson iznio je svoje mišljenje o Thunberg nakon niza ekstremnih govora koje je održala 2019. godine.

“Ona je luda i opasna i svojim idiotizmom uzrokuje neprospavane noći maloj djeci”, rekao je Clarkson u intervjuu prošli tjedan, prema Daily Mailu. “Mislim da bi se trebala vratiti u školu i zašutjeti.”

Thunberg je u nedavnom članku priznala da je njezin ekstremni klimatski plan više od environmentalizma te da se također radi o borbi protiv “kolonijalnih, rasističkih i patrijarhalnih sustava ugnjetavanja”.

Thunberg je istaknula da je cilj njezinog “pokreta klimatskog otpora” “promijeniti sve”.