Švicarska: Alžirac uhićen zbog provaljivanja u kuću i pokušaja silovanja

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube

Švicarska policija je prošli tjedan uhitila 28-godišnjeg alžirskog tražitelja azila nakon što je ovaj provalio u kuću i pokušao silovati ženu u švicarskom selu Holderbank.

Žrtva je brzo zaspala prije nego ju je probudio muškarac i pokušao je silovati stavivši ruku preko njezinih usta i nosa, izvijestile su švicarske dnevne novine 20 Minutes.

Žena se uspjela osloboditi od napadača i otrčati do susjedne kuće. Nakon što je pozvonila na vrata, migrantski napadač ju je dostigao, udario je u lice i slomio njezin nos prije nego je pobjegao s mjesta događaja.

Nakon što je žrtva uspjela ući u susjedovu kući oko 3 sata ujutro, kontaktirala je policiju koja je ubrzo nakon toga stigla na mjesto događaja. Nakon pretraživanja neposredne blizine, policija je uspjela locirati potencijalnog silovatelja skrivenog u obližnjem žbunju.




Policija je izjavila da je migrantski napadač, koji je u vrijeme napada najvjerojatnije bio pod utjecajem alkohola, uspio ući u ženinu kuću jer su ulazna vrata ostala otključana.

Glasnogovornik policije Bernhard Graser pohvalio je ženinu hrabrost, rekavši: “Ona je uspjela prevladati početni šok i suočiti se sa svojim napadačem. To je impresivno.”

“Tužiteljstvo je pokrenulo kriminalnu istragu zbog pokušaja silovanja”, dodao je Graser.

Krajem prošlog mjeseca, Voice of Europe izvijestio je o uhićenju navodnog ISIS-ovog militanta za kojeg se vjeruje da je živio u Švicarskoj posljednjih šest mjeseci. Nakon vrhunca migrantske krize 2015. godine, njemačka obavještajna agencija izvijestila je da je Islamska država obučavala teroriste kako se stopiti s migrantima i tražiteljima azila.