Kalifornija razmatra porez na disanje

The Babylon Bee

SACRAMENTO, KALIFORNIJA — Kalifornijsko zakonodavno tijelo predstavilo je prošli tjedan planove za novi porez na privilegiju disanja.

Zakon “Provjerite svoju privilegiju kisika” će se naći na rasporedu za glasanje kasnije ovog tjedna. Ako se provede u zakon, Kalifornijci će plaćati progresivni porez udisanja kisika i izdisanja ugljičnog dioksida, s imućnijim stanovnicima koji će za svaki svoj udisaj plaćati čak do 40% svojih prihoda. Porezni razred onih najsiromašnijih će prema novom modelu vjerojatno dobiti subvenciju za svoje disanje.




“Još jednom, Kalifornija se nalazi na čelu napretka”, rekao je guverner Gavin Newsom na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak. “Razgovarali smo o oporezivanju tekstualnih poruka, kilometraže vozila, kihanju, spavanju te samom vašem postojanju, ali ovo je bio sljedeći logičan korak”. Prema izvješćima, vlada je navodno razvila posebne uređaje za praćenje disanja koji bi trebali pomoći u implementaciji zakona, ukoliko se usvoji. Kalifornijci će biti prisiljeni kupiti brojila od države i nositi ih sve vrijeme kako bi se osiguralo precizno mjerenje količine korištenog zraka.

U vrijeme objavljivanja, Kalifornija je predstavila porez na poreze, opteretivši tako svoje stanovnike porezom na luksuz zbog njihove privilegije plaćanja poreza.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.