Muškarac otpušten zbog natpisa ‘njemački vozač’ na autobusu

Paul Joseph Watson

Muškarac iz njemačkog grada Dresdena dobio je otkaz nakon što je na svoj autobus stavio natpis “Ovim autobusom upravlja njemački vozač”.

Kontroverza je započela kad je putnik fotografirao natpis i preko društvenih medija poslao fotografiju prijevozničkoj kompaniji u Dresdenu (DVB) pitajući o čemu je riječ.

Srećom, vozač autobusa odmah je dobio otkaz zbog svojeg misaonog zločina protiv raznolikosti i vjerojatno nikada više neće dobiti posao u prijevozničkoj tvrtki.

“On više nije na cesti i takvo ponašanje imat će posljedica”, odgovorila je kompanija.

Glasnogovornica DVB-a, Anja Ehrhardt, kasnije je potvrdila da je čovjekovo zaposlenje prekinuto zbog pravila koje zabranjuje dijeljenje političkih mišljenja.

“Ni pod kojim uvjetima ne smijemo tolerirati takvo ponašanje”, rekla je Ehrhardt.

Po svoj prilici, da je vozač istaknuo znak “dobrodošli izbjeglice”, ništa mu se ne bi dogodilo i vjerojatno bi bio slavljen na društvenim mrežama.




Šef podizvođača, Matthias Peschke, išao je još dalje, tvrdeći da je misaoni zločin muškarca bio uvreda pristojnosti.

“Ovo je za nas šokantna situacija. Ovo je naš dugogodišnji zaposlenik. Njegova služba je sad prekinuta. On neće biti u našim sutrašnjim planovima”, rekao je Peschke.

Kasnije se ispostavilo da je muškarac najvjerojatnije izložio natpis jer je bio frustriran s pokušajima DVB-a privlačenja migrantskih vozača kako bi popunili slobodna radna mjesta koja nisu popunili domaći vozači.

Kompanija je nedavno zaposlila 19 vozača iz Srbije unatoč njihovom nepoznavanju njemačkog jezika.

Kao što smo prethodno izvijestili, bivši direktor njemačke obavještajne službe optužio je Angelu Merkel zbog stvaranja “sigurnosne krize” kao rezultat njezine izbjegličke politike otvorenih granica.