WALSH: J.K. Rowling se suočava s napadima jer govori o postojanju biološkog spola, što ponovno dokazuje da je ljevičarstvo anti-znanstveni kult

Matt Walsh

Ljevičarstvo sve manje funkcionira kao politička ideologija, a sve više kao praznovjerni kult. Mogli bismo predstaviti mnogo primjera kako bi dokazali ovu tvrdnju, ali današnja “kontroverza” bi trebala biti dovoljna.

Nekoliko riječi o pozadini događaja. Maya Forstater je istraživačica iz Ujedinjenog Kraljevstva koja je nedavno izgubila posao zbog iznošenja neosporne i znanstvene činjenice da se muškarci ne mogu pretvoriti u ženu. Forstater je otišla na sud kako bi vratila svoj posao, ali ovog tjedna je sudac na sudu za radne sporove donio presudu protiv nje, izjavivši da vjerovanje Forstater u biološku znanost “nije vrijedno poštovanja u demokratskom društvu”. Također je presudio da njezini pogledi o biologiji “nemaju zaštićene karakteristike filozofskog vjerovanja”. U tom smislu, on je u pravu. Činjenica da muškarci ne mogu postati žene uopće nije “filozofsko vjerovanje”. To je znanstvena činjenica. Ali činjenica koja se, u ovim vremenima, ne smije javno iznijeti.

J.K. Rowling našla se sljedeća u nizu otkazivanja. Autorica je stala u obranu Forstater, ali je to učinila na onaj najblaži i najprijateljskiji mogući način za ljevičare (ili je barem tako mislila). Pišući na Twitteru, Rowling je rekla: “Odijevajte se kako želite. Nazovite se kako želite. Spavajte s bilo kojom odraslom osobom koja će pristati na to. Živite najbolji život koji možete u miru i sigurnosti. Ali prisiljavanje žena s njihovih radnih mjesta zbog tvrdnje da je spol stvaran?”

Rowling ovdje potvrđuje svoju relativističku, slobodoumnu poziciju u svakoj točki, osim što nije voljna izjaviti da je biološki spol plod naše mašte. Dakle, zbog jednostavnog sugeriranja da spol postoji, Rowling se našla usred ljevičarske vatrene oluje. Na tisuće luđaka koji mrze znanost prozvalo ju je bigotnom, transfobičnom i tako dalje, samo iz tog razloga što je činjenicu protumačila neospornom i nekontroverznom poput “dva plus dva jednako je četiri”.

Mogli biste tvrditi da je Rowling zaslužila biti pojedena od strane aligatora kojeg je hranila svih ovih godina. Možda i je. Ali vrijedno je istaknuti njezinu nevolju kako bi podvukao poantu koju sam naveo na početku članka. Ljevičarska rodna teorija je praznovjerje, a samo ljevičarstvo je kult. To je zasigurno način na koji će ga kategorizirati antropolozi u budućnosti kad ispitaju olupine naše svojedobno velike civilizacije.




Nadahnut ovim najnovijim izljevom ludila, ponavljam svoj izazov koji sam prethodno već nekoliko puta postavio ljevici. Sad bih samo malo podigao ulog. Kao što sam ovog poslijepodneva najavio na Twitteru, dat ću 100 dolara prvom ljevičaru koji će mi pružiti koherentnu definiciju riječi “žena” koja će dopustiti uključivanje bioloških muškaraca, a opet održati ženskost kao prepoznatljivu i objektivnu kategoriju.

Moja tvrdnja jest da ovo jednostavno pitanje — što je žena? — u potpunosti razmontira ljevičarsku rodnu teoriju. Tvrdim da sve što ljevica govori o spolu može biti diskreditirano jednostavnim postavljanjem ovog pitanja. Uostalom, izjave poput “Identificiram se kao žena” nemaju nikakvo značenje ako riječ “žena” nema značenja, Doista, sve izjave o ženama čine se nedosljednima ako nemamo radnu definiciju samog pojma.

Problem za ljevicu jest taj što im riječ “žena” mora imati nekakvo značenje kako bi feministička i LGBT retorika imala nekakvu relevantnost. No, svaki pokušaj definiranja riječi mora rezultirati isključivanjem bioloških muškaraca. Jednostavno ne postoji dostupna definicija “žene” koja legitimizira transrodnost. Ako ženama išta znači biti žena, onda to ne može ništa značiti kad muškarac kaže da je jedna. Ja tvrdim da je transrodnost i znanstveno i logički nevaljana. Ovo je vrlo važna poanta. Ne samo što ljevica promovira novu ludu znanstvenu teoriju. Radi se to tome da oni postavljaju tvrdnju koja je logički nekoherentna i stoga odbaciva i izvan kontrole.

Revidirajmo: Izraz “Identificiram se kao žena” zahtijeva da riječ “žena” ima svoje značenje. Ali ako riječ “žena” uopće išta znači, onda muškarci koji se identificiraju kao žene moraju biti u krivu. Sve što trebate učiniti kako biste dokazali da griješim jest ponuditi definiciju riječi koja uspješno navigira između svih ovih prepreka. Ako možete, platit ću vam za vaš trud. Ali ne možete.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.