ROOT: Biden je upravo izgubio izbore

Wayne Allyn Root

Prije svega, dopustite mi da kažem kako nikada nisam mislio da će Joe Biden osvojiti demokratsku nominaciju za predsjednika. Biden je Rudy Giuliani ovih izbora. Rudy je bio veliko ime u preliminarnim izborima Republikanske stranke 2008. godine. Svi su mislili da je nepobjediv. Nije pobijedio niti u jednoj jedinoj državi i brzo je napustio utrku za predsjednika.

Već više mjeseci tvrdim da Biden neće uspjeti u ovoj demokratskoj utrci. Prije svega, demokrati kao svog kandidata ne žene heteroseksualnog starog bijelog muškarca.

Onda je tu i pitanje Bidenovog uma. On jasno više ne radi maksimalnom brzinom. Biden nije samo star, već je i spor i maglovit. On nikada ne bi mogao biti predsjednik. Vrijeme ga je pregazilo.

A onda je tu i Ukrajina. Zaboravite predsjednika Donalda Trumpa. Bidenova politička karijera je bila ta koja je uništena ovom ukrajinskom pričom. Amerikanci znaju da je nešto trulo u vezi Bidena u Ukrajini. Čak i ako nije kriminalno, onda je zasigurno prljavo. To diskvalificira Bidena.

Problem za demokrate jest taj što nemaju drugog kandidata. I tako Biden, u dobru ili zlu, ostaje glavni kandidat za demokratsku predsjedničku nominaciju.

No, tijekom rasprave u četvrtak, počinio je kardinalni grijeh. On je otuđio svoju bazu — jedinu skupinu u stranci koja ga je još uvijek podržavala. Govoreći o gospodarskom rastu, moderator je postavio pitanje: “Kao predsjednik, hoćete li biti spremni žrtvovati dio tog rasta, znajući da bi to potencijalno moglo istisnuti na tisuće, ako ne i stotine tisuća mjesta radnika plavih ovratnika, u interesu tranzicije prema zelenijoj ekonomiji?”

Biden je brzo i hrabro odgovorio: “Odgovor je da.”

Kraj priče. Evo vam TV reklame za Trumpa. Čak i ako Biden na neki način uspije osvojiti nominaciju, Trump će ga uništiti s glasovima radničke i srednje klase.




Sljedeće pitanje u raspravi između Trumpa i Bidena bilo bi jednako snažno. Biden bi tvrdio da će svi ti radnici pronaći nove poslove u “zelenoj ekonomiji”.

Trump bi odgovorio: “Zaista? Poput Solyndre? Poput toliko drugih zelenih kompanija koje su primile milijarde dolara poreznih obveznika pod Obamom-Bidenom? Sve one su propale. Milijarde izgubljene na nečijim ludim snovima. Liberalnoj fantaziji. Sretno. Ja ću se držati poslova s naftom i plinom. Prosječna plaća iznosi 150.000 dolara godišnje. Hoće li se bilo tko odreći svog posla u korist Joeovih nepostojećih zelenih poslova? Ako želite risikirati, glasajte za Joea. Izazivam vas.”

Jedina nada koju je Biden imao jest dobiti podršku bijelih glasača radničke i srednje klase u mjestima poput Pennsylvanije, Ohija, Zapadne Virginije, Michigana i Wisconsina. Sad su oni otišli — zauvijek. Radnici srednje klase se nikada ne bi kockali sa svojim poslovima za Bidenove zelene poslove — osim ako ne žele hladne zahodske školjke, toplo pivo i brokulu kao glavno jelo za večeru.

Vjerujte mi, predsjednički kandidati Demokratske stranke — čak i navodno umjereni Joe Biden — sad su službeno otrov za radničku i srednju klasu Amerike. I nisu ni blizu. Trump ima golemu prednost.

Usput, evo kratke snimke biračkog tijela prije Bidenovih smrtonosnih riječi. Jedan od mojih prijatelja vodi građevinsku tvrtku u Las Vegasu. On voli Trumpa. Njegovi godišnji prihodi skočili su sa 17 milijuna na 65 milijuna dolara pod Trumpom. On kaže da svaki građevinski radnik kojeg susretne — radnike u čeličani, vodoinstalatere, električare, mašiniste — svi podržavaju Trumpa. To su likovi iz sindikata. To je bilo prije Bidenovih riječi u četvrtak.

Moj savjet demokratima: Naručite svoje pilule protiv depresije. Pripremite svoje umove za još pet godina Trumpa. Posao je zaključen.