Buttigieg pozvao na dekriminalizaciju kriminala

The Babylon Bee

SOUTH BEND, INDIANA — Demokratska predsjednička nada i lokalni gradonačelnik Pete Buttigieg nedavno je preporučio “dekriminalizaciju kriminala”.

Političar kojem su nadjenuli nadimak “Gradonačelnik Pete” (pošto nitko ne zna izgovoriti njegovo prezime) ima iza sebe povijest kršenja normi. Započeo je sugeriranjem jednostavne dekriminalizacije droga, ali je brzo shvatio da to možda neće biti dovoljno kako bi osigurao željene glasove zatvorenika. “Vrijeme je da napustimo staromodne, bigotne ideje o onome što je u redu, a što nije. Kao što je Isus svojedobno rekao: ‘svatko bi trebao raditi ono što mu se čini ispravnim u vlastitim očima’.”

“Moramo popraviti ovaj nepravedni sustav koji zatvara ubojice, silovatelje, trgovce drogom i ljudima te ostale ljude koji samo slijede svoje snove. Amerika je izgrađena na vrijednostima požude tijele i požuda očiju i oholosti života. Ako kažemo kriminalcima da ne mogu počiniti zločin, govorimo im da ne budu ono što jesu samo kako bismo spasili nekoliko ‘nedužnih’ ljudi. Moramo prestati stavljati društvo ispred pojedinaca.”




Kao otvoreni homoseksualac u ovo doba netolerancije, Buttigieg zna kakav je osjećaj biti prezren zbog činjenja nečega što se smatra tabuom. Zalaganje za ljude koji su očigledno u krivu bila je Peteova pjesma od samog početka, a njegova melodija se nije promijenila. Ona samo postaje glasnija.

Gradonačelnik iz Indiane nadalje je iznio nevjerojatnu tvrdnju da dekriminalizacijom kriminala “možemo dovesti kriminal na 0%”.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.