‘Oni su lažovi i nije ih briga za vas’: Tucker upozorava na nesmoterne i nesposobne pristaše rata s Iranom

Scott Morefield

Screenshot: Tucker Carlson Tonight

Voditelj Fox News-a Tucker Carlson reagirao je na vijest o smrti visokog iranskog vojskovođe upozoravajući gledatelje na “nesmotrene i nesposobne” pristaše rata s Iranom.

Kako su tijekom emitiranja emisije “Tucker Carlson Tonight” pristizale vijesti o smrti iranskog generala i zapovjednika Postrojbe Kuds Qasema Soleimanija u zračnom napadu blizu bagdadske zračne luke, Foxov voditelj primijetio je kako se čini da Sjedinjene Države “koračaju prema novom ratu na Bliskom istoku”, onom koji je “službeni Washington želio već desetljećima”.

Carlson je rekao kako je “rat s Iranom bila životna misija osramoćenog [bivšeg] savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona” i “da bi mu se konačno mogla ostvariti ta želja”.




“Bismo li trebali biti sretni zbog toga?”, postavio je retoričko pitanje Tucker. “To je pitanje. Pa, posljednji put kad smo poslušali savjet Johna Boltona u regiji, Iran je postao puno moćniji nego prije prihvaćanja Boltonovog savjeta. Zašto? Jer stvari nikad nisu toliko jednostavne kao što to tvrde u Washingtonu.”

Tucker je tvrdio da su oni koji “zagovaraju akciju protiv Irana” isti ljudi koji zahtijevaju da američka javnost ignorira “invaziju na Ameriku koja se trenutačno događa na Jugu, desetke milijuna stranih državljana koji žive ilegalno među nama, poplavu, još značajnije, meksičkih narkotika koji su ubili i onesposobili čitave generacije Amerikanaca.”

“‘Nemojte obraćati pažnju na sve to’, govore nam ti isti ljudi”, zaključio je. “‘Prava prijetnja je Iran’. Pa, oni su lažovi i njih nije briga za vas, njih nije briga za vašu djecu. Oni su nesmotreni i nesposobni i sve to biste trebali imati na umu kako se bliži rat s Iranom.”